Aalborg i finalen efter drama

Aalborg Håndbold er i DM-finalen efter en dramatisk DM-semifinale, hvor holdet slog Mors/Thy med 29-26.

Mors/Thy Håndbold skabte spænding til det sidste, men blev slået 29-26 af Aalborg, der er klar til DM-finalen.

Aalborg Håndbold fik has på favoritdræberne fra Mors/Thy og er klar til finalen i Herre Håndbold Ligaen.

Træner Nicolaj Jacobsens mandskab vandt returopgøret i Aalborg med 29-26, efter at gæsterne havde vundet 25-23 i holdenes første duel.

Aalborgenserne begyndte at slå et hul midtvejs i første halvleg og fik bragt sig foran med 12-7, men godt hjulpet af Marcus Mørk fik gæsterne fra Mors/Thy reduceret til 13-12 i en larmende kulisse i Aalborg.

Mens Aalborg-profilen Kristian Kjelling hurtigt måtte udgå med en skulderskade, så gjorde Mads Mensah Larsen det fremragende for værterne - både som afslutter og som oplægger.

Mors/Thy-spillerne havde svært ved at holde den stærke bagspiller, der næsten gjorde som det passede ham.

Hjemmeholdet førte 16-12 ved pausen, men aalborgenserne havde alligevel svært ved at udbygge føringen i anden halvleg.

Den hyppige scoringsfrekvens betød, at det hurtigt stod klart, at Aalborg var tvunget til at vinde med tre overskydende mål.

Mors/Thy, der sluttede som nummer syv i grundspillet, fik chokeret publikum i Aalborg, da de i kampens sidste 10 minutter fik reduceret til både 24-23 og 25-24.

Specielt Aalborg-målmand Ole Erevik fik hevet et par fornemme redninger frem i slutfasen, men spændingen var intakt til sidste sekund.

Med en mand i overtal fik Marcus Mørk muligheden for at skyde på mål og sikre gæsterne en finaleplads i de døende sekunder. Endnu en gang fik Erevik reddet, og så kunne jublen i Aalborg bryde løs.

Aalborg Håndbold møder i finalen KIF Kolding København eller Skjern Håndbold. De to klubber mødes søndag aften i Skjern, efter at KIF vandt det første semifinaleopgør med 25-22.