Aalborg Klatrepark slår dørene op

02:35

I Klatreparken, som åbnede dørene for første gang i dag, kan du svinge dig trætoppene i op til 20 meters højde.

Der er seks baner i forskellige sværhedsgrader, man kan prøve kræfter med. Den letteste kalder de baby-banen. Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Aalborg Klatrepark åbnede i dag op for for første gang. Flere var mødt op for at teste sig selv i banerne, der hænger op til 20 meter over jorden.

Aalborg Klatrepark slog for første gang dørene op og bød alle velkomne lørdag formiddag. Størstedelen af klatreparken foregår højt oppe i træernes grene, så man skal helst ikke lide af alvorlig højdeskræk, når man besøger parken.

- Det er lidt noget andet, end man er vant til. Man er ude og være aktiv sammen med sin familie, siger Niels Bløcher, der sammen med sin hustru Maria har opført Klatreparken. 

Banerne, hvoraf nogle går op til 20 meters højde, starter og slutter på Aalborg Zoos areal. Parken er den første af sin art i Nordjylland, så nu er der rig mulighed for, at nordjyderne kan prøve kræfter med højderne. Det havde flere benyttet sig af denne lørdag. Specielt børnene gik frygtløs til værks oppe i højderne. 

 Det er meget vildt, at han tør. Nu har jeg selv prøvet bane fire og det var både første og sidste gang

- Det er meget vildt, at han tør. Nu har jeg selv prøvet bane fire og det var både første og sidste gang. Så at han tør, det gør mig glad, siger Jakob Løvkvist, der med fødderne solidt plantet på jorden, kunne se sin søn kravle rundt i højderne. 

Parken byder på seks baner med forskellige sværhedsgrader. Inden man bliver sluppet op i højderne, så får man både seler og instruktioner.  Hvis højdeskrækken skulle tage over, når man svæver flere meter oppe over jorden, så er instruktørerne klar til at hjælpe folk ned. 

Flere nyheder fra TV2 Nord