Aalborg Kommune kæmper mod klimaforandringer

Aalborg Kommune går til kamp mod de kommende års klimaforandringer med højvandssikring til 32 millioner kroner og ny kloakering 19 forskellige steder.

På havnen i Nørresundby er håndværkerne godt i gang med at banke en mur op, som skal forhindre de kommende års klimaforandringer. Fremskrivninger viser nemlig, at vandstanden i Limfjorden vil stige cirka 80 centimeter frem mod år 2100.

Den nye mur, som samtidig er en del af en ny havnepromenade, strækker sig fra jernbanebroen til Limfjordsbroen. Formålet med muren er helt enkelt.

- Den skal sørge for, at bydelen ikke bliver oversvømmet. Vi har de seneste år haft en del oversvømmelser i Nørresundby. Med den nye højvandssikring skulle folk kunne færdes ved havnen de næste mange år uden at få våde fødder, siger Niels Bresemann, der er projektleder i Aalborg Kommune.

Også på de nordjyske villaveje er kommunen godt i gang med at sikre sig mod fremtiden. I alt 19 forskellige steder er selskabet Kloak A/S i øjeblikket ved at lave separat-kloakering. Det betyder, at regnvand og spildevand nu skal løbe i to forskellige rør i stedet for ét.

- Den nye kloakering betyder, at vandet kan komme væk langt hurtigere. Derfor skulle villaejerne meget gerne undgå, at deres huse kommer til at stå under vand i fremtiden, forklarer direktør Bjarne Nielsen.

Forebyggelsen mod klimaforandringerne er en del af Aalborg Kommunes såkaldte klimatilpasningsplan, som regeringen og KL har pålagt samtlige kommuner at lave.


Seneste nyt

fra Nordjylland