Aalborg Pirates vinker farvel til klassekeeper

Foto: Jan Korsgaard, Scanpix

Selvom Aalborg Pirates opruster til den kommende sæson, må de nu sige farvel til deres stærke målmand Ronan Quemener.

Han var en af de bedste målmænd i Metalligaen i den foregående sæson, og derfor også stærkt medvirkende til at Aalborg Pirates sluttede Metalligaens Grundspil på førstepladsen. Ronan Quemener stod med redningsprocenter på 91,8 procent i grundspillet og 92,3 procent i slutspillet er det en profil Pirates siger farvel til. Nu fortsætter han karrieren i Østrig. 

- Vi er selvfølgelig kede af, at miste en så stærk spiller og god personlighed omkring holdet. Ronan var uden tvivl en af de bedste målmænd i ligaen sidste år og vil blive savnet i Aalborg, udtaler sportschef Ronny Larsen. 

Læs også Aalborg Pirates opruster: Canadisk kaptajn i truppen

Selvom Aalborg Pirates lige nu tilknytte flere nye spillere til den kommende sæson og ambitionerne er høje i kluben, så var handlen med Ronan Quemener noget, man ikke kunne sige nej til. 

- Den danske liga er en udviklingsliga. Når vi entrerer med store profiler er det ofte med optioner der sikre dem muligheden for større eventyr i udlandet. I Ronans tilfælde er der ikke noget at rafle om. De sportslige udfordringer og økonomien dertil var ganske enkelt for overvældende, udtaler adm. direktør Thomas Bjuring.

Selvom den franske målmand kan se frem til nye udfordringer i det østrigske, så ser han tilbage på tiden i Aalborg med positive øjne. 

- Aalborg Pirates er det bedste sted jeg har været. Det har været en svær beslutning og jeg kommer til at savne Aalborg Pirates – deres fans og alle folkene omkring holdet, udtaler Ronan Quemener.

Hvilken østrigsk klub Ronan Quemener fortsætter i bliver offentliggjort i morgen.  

Læs også Aalborg Pirates henter amerikansk spiller

Flere nyheder fra TV2 Nord