Aalborg Teater næsten klar til sæsonstart

02:24

En scene fra stykket. Foto: Jesper Lange

1 af 2

Den nye sæson på Aalborg Teater skydes i gang med det klassiske drama "En Folkefjende" af Henrik Ibsen. Forestillingen iscenesættes af nordmanden Hans Henriksen, der står bag sidste sæsons reumertnominerede stykke "Jeppe på Bjerget".

På Aalborg Teater øver de på livet løs for at blive klar til premieren på sæsonens første forestilling d. 6. september.

Stykket er skrevet af Henrik Ibsen. Det handler om Thomas Stockmann, der står i et etisk dilemma. Han skal vælge mellem sandheden, familie, venner og den by, han er opvokset i.

- Det er et godt stykke, fordi det er aktuelt, og der er mange af problemstillingerne, som jeg selv kan forholde mig til, siger skuespiller Mads Rømer Brolin-Tani, der spiller Thomas Stockmann i forestillingen.

Det er første gang, at Mads Rømer Brolin-Tani har så stor en rolle i en klassiker, og selvom premieren er lige om lidt, føler han sig ikke klar.

- Jeg føler mig overhovedet ikke klar til på lørdag, men vi skal nok blive det. Det bliver vi altid. Det er det, der er det smukke ved teater. Man når til det resultat, som man når, og det kan ikke klippes eller laves om. Det er som det er, siger han.

Skuespillernes nervøsitet gør ikke instruktøren Hans Henriksen urolig.

- Vi er klar. Man føler sig presset, men sådan er det altid, siger han.

Forestillingen kan ses på Aalborg Teater fra 6. september til 4. oktober 2014.

Flere nyheder fra TV2 Nord