Aalborg Universitet - nu også i Indien

Afdelingen skal videreføre den stærke nordjyske tradition inden for forskning i trådløs kommunikation og mobilteknologi.

På Indiens ældste universitet i Kolkata, der tidligere var kendt som Calcutta, underskrev rektor Finn Kjærsdam fredag en ny aftale på Aalborg Universitets vegne.

I stedet for blot at skabe et samarbejde mellem Kolkata University og Aalborg Universitet indebærer aftalen, at der oprettes en egentlig afdeling af Aalborg Universitets anerkendte Center for Teleinfrastruktur (CTIF) i Kolkata, sådan som det også skete, da man etablerede en CTIF-afdeling i Rom for lidt over et år siden.

Udveksling

I den kommende tid skal man konkretisere de ambitioner, der blev sat underskrift på ved fredagens højtidelighed i Indien.

Blandt planerne er udvekslinger på Ph.D.-området, etablering af et egentligt forskningscenter med eget laboratorium, fælles ansøgninger om økonomiske midler samt en generel udvidelse af det faglige miljø for forskerne begge steder.

CTIF i Aalborg, som ledes af den indiske professor Ramjee Prasad, er samlingspunkt for den omfattende forskning i trådløs kommunikation, som AAU har markeret sig med i mange år.


Seneste nyt

fra Nordjylland