Aalborg Universitet på vej mod nyt stort underskud

Universitetet er ramt af dårlig økonomistyring og ender med et underskud mere end dobbelt så stort som forventet.

Aalborg Universitet er på vej med et nyt stort underskud. Medarbejdere frygter for jobbet og de studerende for studiemiljøet, fortæller DR P4 Nordjylland.

AAU fik sidste år et rekordstort underskud på 165 millioner kroner og har budgetteret med 33 millioner kroner i underskud i år.

Men i en nylig orientering til de ansatte fra rektor og prorektor lyder det, at underskuddet bliver på 65 millioner kroner i år.

- Det er bekymrende. Vi står i en situation, hvor universitet er i vækst, vi har stigende antal arbejdsopgaver og et stigende antal studerende, siger Henriette Frahm, der er næstformand i universitetets hovedsamarbejdsudvalg, til radiostationen.

Hun frygter, at flere medarbejdere må forlade universitetet.

- Det betyder, at vi er ved at lave afværgeforanstaltninger, og vi kan få hullet lukket, og kan man ikke det, så er det, at man igen kan blive nødt til at skulle ud og sige farvel til nogle medarbejdere.

Næste år skal budgettet ikke bare gå i nul. Tyve millioner af dette års underskud skal hentes tilbage.

Også hos de studerende vækker universitetets røde tal bekymring.

- Hvis det fortsætter så kan det komme til at gå ud over studiemiljøet og undervisningen, siger uddannelsespolitisk ordfører Michael Trabjerg.

Bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn forklarer det nye store underskud med fortsat dårlig økonomistyring. Noget som Rigsrevisionen kritiserede kraftigt i sidste års regnskab.

- Jeg kan ikke være tilfreds med, at vi ikke kan ramme det, som vi budgetterer. Det er Aalborg Universitets ledelses ansvar, siger han til DR P4 Nordjylland.

Næste års budget er lagt i hænderne på prorektor Inger Askehave. Ifølge bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn, fordi rektor Finn Kjærsdam stopper i løbet af foråret.


Seneste nyt

fra Nordjylland