Ægtepar er vilde med islandske heste

Foto: Stefan Kjærgaard

14:43

Frederikshavn er værter ved det store stævne.

1 af 2

Hvis man elsker islandske heste, så er Vendsyssel stedet. Det var det i hvert fald for ægteparret Steffi og Rune Svendsen, som i 2011 valgte at rykke deres stutteri fra Norge til Tuen, og siden da er stutteriet kun vokset.

Det tysk/norske ægtepar Steffi og Rune Svendsen har været vilde med islandske heste siden de var børn. I mange år har ægteparret haft et stutteri med islandske heste i Norge, men i 2011 valgte de at tage springet og flyttede stutteriet til Danmark.

- Vi var ved at vokse fra vores går i Norge. Vi ville have en større avl. Norge er dyrt - foderet og ikke mindst at købe en gård, som var stor nok til at håndtere den avl, som vi havde lyst til at satse på. Så vendte vi øjnene mod Danmark. Vi kiggede både nær den tyske grænse og nordpå og fandt ud af, at det er bedst for os at være her i nord. Her er rimelig gode priser, græsset gror godt og der er et stort miljø med islænderheste, fortæller Rune Svendsen.

Valget faldt på byen Tuen, og både ægteparret og hestene er faldet godt til i Nordjylland. Antallet af heste i stutteriet er vokset siden flytningen til Danmark, og Steffi og Rune Svendsen har nu omkring 80 islandske heste. Ægteparret har mange kunder uden for de danske grænser, men med placeringen i Nordjylland er det let for dem, at kunne betjene kunder i både Norge, Tyskland, Schweiz og Sverige.

Flere nyheder fra TV2 Nord