Ældre bliver gidsler i kamp mellem Rebild Kommune og købmænd

 Ældre bliver gidsler i kamp mellem Rebild Kommune og købmænd

De små købmænd i Rebild Kommune vil droppe leveringen af varer til de ældre, fordi kommunen har taget de store ordrer fra kommunens daginstitutioner fra dem. Men nu gyder kommunen olie på vandene.

Købmændene i Rebild Kommune vil skære den urentable levering af varer til de ældre væk.

- Når kommunen tager de store ordrer væk, der skaber økonomi for os, så må vi jo finde pengene et andet sted. Det gør vi ved at spare leveringen af varer væk, siger Finn Ovesen, Super Spar i Haverslev.

Rebild Kommune kommer nu købmændene lidt i møde.

- Inden for 2 måneder vil vi bede købmændene om at komme med et tilbud på, hvad det vil koste at få dem til at fortsætte leveringen af vare til de ældre. Vi kunne godt tage opgaven hjem, men det har vi ingen interesse i, siger Flemming Hansen, Ældrechef, Rebild Kommune.

Rebild Kommune har visiteret levering af varer til cirka 200 ældre i kommunen. I dag tager Finn Ovesen 20 til 30 kroner for at bringe vare ud.

- Det er da positivt at kommunen spørger os. Men de vil sikkert have os til at kæmpe mod hinanden om. Nu må vi se hvordan kommunens tilbud ser ud, så må vi jo forholde os til det, siger Finn Ovesen.

Han benægter at købmændene tager de ældre som gidsler.

- Kommunen må jo mene de kan løse opgaven selv, så skal de da også have lov. Vi kan så til gengæld få mere tid til de kunder der kommer i butikken, i stedet for at vi fiser rundt på vejen, siger Finn Ovesen til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland