AGF sender AaB på sommerferie: Risgård og Würtz slutter karrieren med nederlag

Med et samlet nederlag på 3-0 mod AGF har AaB spillet sæsonens sidste Superliga-kamp.

Superliga-sæsonen er for AaB's vedkommende slut. Søndag aften indkasserede nordjyderne et 2-0-nederlag til AGF på udebane og chancen for at spille sig til en plads i europæisk fodbold er dermed forpasset. Over de to opgør mod AGF taber AaB samlet 3-0.

AaB havde flere gode perioder mod AGF, men formåede ikke at drage nytte af dem. Flere gange var det kun træværket, der forhindrede at AaB kom på måltavlen.

I stedet var det AGF, som efter 37 minutters spil kom foran. Mustapha Bundu fandt med et indlæg Bror Blume, som køligt kunne passere Jacob Rinne i AaB-målet.

Kort tid efter havde AGF igen sendt bolden i AaB's netmasker, men målet blev annuleret for offside.

AaB-overtag efter pausen

AaB gik til pause med videnen om, at holdet i anden halvleg skulle score mindst to mål for at holde drømmen om Europa i live. Og AaB formåede da også at sætte sig på spillet efter pausen.

Efter en times spil var Patrick Kristensen tæt på at bringe nordjyderne ind i kampen, men afslutningen blev reddet af stolpen. Også unge Mikkel Kauffmann diskede op med to store muligheder i kampens sidste kvarter, men mislykkedes.

Istredet var det AGF's Alexander Ammitzbøll, der slukkede den sidste gnist af håb for AaB, da han med fem minutter fordoblede hjemmeholdets føring til resultatet 2-0.

Farvel til legender

Og således kan AaB gå på sommerferie - sluttende på en skuffende 9. plads i ligaen. Sæsonafslutningen markerer på samme tid slutningen på to AaB-legenders karriere.

Rasmus Würtz og Kasper Risgård meddelte tidligere på sæsonen, at denne sæson ville blive den sidste i deres aktive karrierer og da AGF gæstede Aalborg Stadion for en uge siden blev de to spillere, der i den grad har sat deres aftryk på klubben.

Inden sidste hjemmekamp mødte vi de to spillere, der har mere end 800 AaB-lampe på CV'et, til en snak om deres flotte karrierer.