Allan Olsen udgiver selvbiografi

I ny selvbiografi åbner Allan Olsen op for godteposen og fortæller om opvæksten i Frederikshavn blandt tøser, søfolk og skidtsparkere.

Norskov er i november ikke ene om at sætte Frederikshavn på landkortet. For den fjerde november udkommer Allan Olsens nye bog, der beskriver livet i Nordland gennem sangerens egne anekdoter.

Den frederikshavnske troubadour, sanger og sangskriver Allan Olsen er bedst kendt for sine plader og som tredjemand i Dalton med Johnny Madsen og Lars Lilholt. Nu kommer der også forfatter på CV'et for den 59-årige entertainer.

Bogen 'Tilfældigt Strejfet' er en personlig fortælling om at være fanget mellem nedarvet integritet og ungdomsoprør i randområderne og historier om vovehalse, slagsmål, tøser og søfolk.

Allan Olsen fans vil genkende beskrivelserne af livet i Frederikshavn fra hans sange, som han beskriver i dette uddrag fra bogen:

- Filmen Easy Rider havde lige gået i Palads. Da vi kom ud i støvregnen efter filmen og stod ved Lyllofs Papirhandel, kom Peter Krammer trækkende med sin knallert. Han trak den altid, for den kunne ikke køre. Men han var bange for, at nogen skulle hejse den op i en flagstang, ligesom forrige år, så han lod den ikke ud af syne. Peter Krammer var en af byens særlinge, en lille vindtør mand med en tunge, der altid stak ud af munden, og som nåede ham til ned under hagen. Vi stod og kiggede efter Krammer. Han vrissede ad os, som han vrissede efter alle. Så traskede vi hen til sportsforretningen og gloede i automaterne på muren. ''Sandorm. En pakke for en femmer''. Og i rendestenen lå Hopper og Fonda skudt på klods hold af et par hillbillies, skriver Allan Olsen i 'Tilfældigt strejfet'.

Bogen udkommer den 4. november på Politikens Forlag.


Seneste nyt

fra Nordjylland