Anandi vandt maleri på direkte tv

02:05

I dag skulle førtidspensionist Anandi Teilmann Pedersen fra Mou møde kunstneren, der malede hendes idé,

Nordjyske Henrik Busk Andersen har malet frygten for terror på direkte tv inspireret af en ide fra en af TV2 Nords Facebook-brugere. Hun har nu fået maleriet hjem til sig selv.

Mandag aften her i TV2 Nord i programmet Nordliv satte kunstneren Henrik Busk Andersen sig selv på noget af en opgave: På direkte tv, og på under en halv time ville han male et maleri efter en idé som en af TV2 Nords facebook-brugere bød ind med.

Valget faldt på Anandi Teilmann Pedersens tema om frygten for terror, og seerne kunne både følge tilblivelsen af maleriet i løbet af udsendelsen - og samtidig direkte på Facebook.

I dag skulle Anandi Teilmann Pedersen fra Mou, som var heldig at få udvalgt sin idé, så have overrakt billedet af Henrik Busk Andersen. Og han var ivrig efter at forklare hende, hvordan han havde fortolket hendes tema.

- Den sorte baggrund er en kontrast til det element, jeg har beskæftiget mig med. Du nævnte terror. Det, der sker i billedet er,  at håbet er ramt – det er grunden til, at billedet er grønt.  Her har jeg malet symbolikken for terror, vi er ramt af terrorens skudhuller. Og her symbolikken, der viser, lige gyldigt hvor fintmasket et net, du pakker dig ind i,  vil terroren altid ramme dig, forklarer Henrik Busk Andersen.

Anandi Teilmann Pedersen havde ikke selv gjort sig nogle tanker om, hvordan hendes ide konkret ville kunne blive til et maleri, men hun er meget begejstret for det værk, der er skabt på baggrund af hendes ide.

- Det er vildt, og jeg kan ikke komme over, at det er mig, der blev valgt, siger hun. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord