Antallet af ulykker på skateboard fordoblet

Det er blevet populært at skate igen, men det er ikke helt ufarligt at køre skateboard eller løbehjul. Antallet af ulykker efter en tur på rampen er fordoblet på bare et år.

En bølge har ramt Nordjylland - waveboards, streetboards, longboards og pennyboards. Ja, kært barn har mange navne, men fælles for dem er, at de er en variation af det klassiske skateboard.

Det er nemlig igen blevet trendy at skate, og rundt omkring i Nordjylland kommer flere og flere ramper op i bybilledet og i haller.

De mange skatere betyder selvsagt flere ulykker.

Nye tal fra Børneulykkesfonden viser, at antallet af ulykker på skateboard er mere end fordoblet - 3500 ulykker på landsplan - og i hvert tredje tilfælde fik et barn knoglebrud, typisk på underarmen.

- Især knoglebrud i nærheden af led kan være alvorlige hos små børn, da det kan medføre varige mén, som kan ende med at være til gene resten af livet. Det understreger at håndleds- og albuebeskyttere hører til, siger overlæge Jens Lauritsen fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.

En af dem, der elsker at stå på brættet er 25-årige Thomas Nielsen, der har skatet i 16 år og er en af de bedste i Nordjylland til det. Han bruger aldrig knæbeskyttere, hjelm og andet sikkerhedsudstyr, når han 3-4 timer om dagen skater rundt.

- Jeg har flækket en knæskal og brækket håndleddet. Det er ikke moderne at bruge beskyttelsesudstyr, siger han.

Børneulykkesfonden nikker genkendende til den nye bølge af skateboard-entusiaster. De mener dog ikke, at man skal forbyde sine børn at trille derudad - man skal bare huske sikkerheden.

- Det kan godt være, at det ikke ser lige så sejt ud, men en hjelm og et par håndledsbeskyttere kan virkelig være med til at gøre en forskel, siger Henriette Madsen, der er leder af Børneulykkesfonden.

Se mere til tendensen i aften, hvor vi sender direkte fra Vejgaard Skatehal klokken 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland