Arrangører kæmpede med vinden under Vrejlev Klostermarked

Hård blæst kom lidt som en overraskelse for godsejerne på Vrejlev Kloster, og de måtte derfor hurtigt i gang med lappeløsninger for at holde markedets telte på jorden.

Selvom vejrudsigten havde forudsagt vind, kom søndagens kraftige blæst bag på Vrejlev Klosters godsejere. Dagen forinden var der gjort forberedelser i form af sandsække, men det viste sig altså langt fra at være nok.

- Der er mange udfordringer. Man tror, man kan planlægge sig ud af det hele, men planen holder kun til første møde med fjenden. Fjenden er ikke gæsterne, må jeg heldigvis sige. Fjenden er vor herre, der har sendt en mild vind ind over os. Den må vi jo så håndtere.

Helge Teudt Jørgensen var frivillig til markedet og en af dem, der måtte i gang med at fylde ekstra sække med sand. Gule strips var fast inventar i baglommen og blev flittigt brugt.

- De her strips er den største hjælper, jeg har. Det er dem, vi bruger til at surre sækkene og teltdugene fast med, så de er uundværlige på en dag som denne. Især når det blæser så meget, som det gør.

Helge løb rundt for at stoppe vindens ødelæggelser, og heldigvis så det ud til, at teltene ligesom de sidste ti år, markedet har fundet sted, fik lov at blive stående.


Seneste nyt

fra Nordjylland