Augo: Selvtilliden er tilbage i AaB

Sidste sæson tabte AaB ni ud af 17 kampe på hjemmebane. Bolden ville sjældent ind, og alle de lige opgør blev ofte afgjort til sidst i modstanderens favør. Men nu er selvtilliden tilbage.

Men søndag foran 9737 tilskuere og imod lokalrivalerne fra AGF vandt AaB et af de lige opgør med cifrene 2-1, og det gør en verden til forskel i Nordjylland.

- Selvtilliden er tilbage sammen med troen på det hele. Det kører meget bedre, siger Thomas Augustinussen.

Den hærdebrede midtbanespiller klandrede sig selv og resten af sit hold for antallet af fejlafleveringer, ligesom han mente, at AaB skulle have været foran allerede i første halvleg. Men defensiven vaklede aldrig, og den er vigtig i jagten på mål og selvtillid.

- Med en solid defensiv kan man gøre mange ting. Og det synes jeg også, vi gør. Vi skal bygge mere på, hvis vi skal højere op, men lige nu ser det godt ud, siger Thomas Augustinussen.

Cheftræner Kent Nielsen var enig i den analyse, og han lagde efter kampen også vægt på holdets defensive takter i "verdensklasse". Og roste sine spillere for at spille med selvtillid og "stort hjerte" i dagens kamp mod AGF.

Samtidig har hans mandskab modsat særligt sidste sæsons efterår lært at score mål.
- Vi har lavet fire mål, og det er gode mål, vi laver. Og det er en afgørende faktor, at vi evner at komme foran. Og så I skal ikke tage fra os, at vores forår sidste sæson var stærkt, siger Kent Nielsen.
Netop det godkendte forår er taget med ind i den nye sæson, og selv om AaB har mistet nogle profiler, har det givet plads til nye unge folk.
De kan nu udvikle sig på et hold, der kommet godt i gang med Superligaen i stedet for på et hold, der skal kæmpe for overlevelse.

- Det er skønt. Og dejligt at se, at folk har bygget på, siger Thomas Augustinussen.


Seneste nyt

fra Nordjylland