Australske Shaun smidt ud af Rønn Hornbech

I december fik australskfødte Shaun Anthony Mitchell afslag om at blive i Danmark med sin kæreste børn - og klagede. Men nu bakker Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech op om afslaget.

Shaun Anthony Mitchell på 29 bor med sin kæreste Mette Klein Jørgensen i Frederikshavn. Sammen har de to små drenge.

Parret har nu fået integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs ord på, at Shaun ikke må være i Danmark sammen med sin familie, og han skal rejse ud senest den 28. februar.

Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) bragte sagen op for integrationsministeren efter TV2/Nord bragte et indslag om familien, og kan ikke begribe afslaget.

- Det er helt ufatteligt, så kold og arrogant ministeren opfører sig i denne sag. Der er tale om en ren kærlighedshistorie, hvor en dansk pige forelsker sig i en australsk mand. Der er ikke tale om hverken 24- eller 28-års regel, men om voksne mennesker. Manden har arbejde på hånden og vil blive en god skatteborger og forsørger for sin samlever og børn, siger han i en pressemeddelelse.

De danske myndigheder vurderer i afslaget at Shaun Mitchell ikke har særlig tilknytning til Danmark, og den dansk-australske familie sagtens kan klare sig i Australien.


Seneste nyt

fra Nordjylland