Avanceret brintanlæg bygges i Hobro

Et af Europas største og mest avancerede anlæg for produktion af grøn brint skal bygges i Hobro. Anlægget forventes at stå færdigt i 2017.

Brint forventes at komme til at spille en vigtig rolle i den grønne omstilling af energisystemet i Danmark. Hobro er valgt som lokation til et af europas største og mest avancerede anlæg for produktionen af grøn energi. 

Det er den globale gas-producent, Air Liquide, der sammen med danske og udenlandske partnere bygger det store produktionsanlæg i Hobro. Placeringen er valgt fordi, at Nordjylland igennem en årrække har opbygget viden og erfaring med brint som energibærer.

 Brint er en del af fremtidens grønne energisystem

- Brint er en del af fremtidens grønne energisystem, og det er dejligt, at udlandet for alvor har fået øje på Danmark og vores kompetencer i den sammenhæng, siger Lars Udby, direktør for Hydrogen Valley/Cemtec, der forsker i brint, og har været drivende kraft i forhold til at få det nye anlæg til Hobro. 

Anlægget skal være en del af fremtidens nøgleteknologi. Projektet skal vise, hvordan man i form af brint kan lagre vedvarende energi og flytte den over i for eksempel transportsektoren. Anlægget er budgetteret til 15 millioner euro. Projektet modtager bland andet støtte fra ForskEl program. I Mariagerfjord Kommune er der glæde at spore over, at anlægget blev placeret i Hobro. 

- Det er meget glædeligt, at det mangeårige strategiske arbejde, som er udført på brint- og brændselscelleområdet på Cemtec, har resulteret i, at et projekt af denne type og størrelse nu bliver gennemført her. Jeg vil gerne byde alle samarbejdspartnere i projektet velkommen til Mariagerfjord Kommune, og jeg ser frem til at følge gennemførelsen af dette spændende projekt, siger Borgmesteren i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen. 

Det nye brintanlæg forventes at stå færdigt i 2017. 


Seneste nyt

fra Nordjylland