AVK Tooling scorer Vestas-ordre til 150 millioner

AVK Tooling A/S, der laver komponenter til motorer og fremdrivningssystemer, må udvide produktionen for anden gang på bare tre år. Foto: Kanal Frederikshavn

Nye arbejdspladser er på vej til Sæby, efter AVK Tooling A/S lander en kæmpe million-ordre til Vestas. Det er anden gang på tre år, firmaet må udvide.

Stemningen i erhvervslivet i Sæby har fået et gevaldigt nøk opad, efter AVK Tooling A/S har fået en ordre til Vestas på ikke mindre end 150 millioner kroner. 

Ordren, der er en af de største i firmaets 102 år lange historie, betyder, at AVK Tooling A/S, der laver komponenter til motorer og fremdrivningssystemer, må udvide produktionen for anden gang på bare tre år. 

- Jeg er stolt på medarbejdernes og firmaets vegne over, at vi er i stand til at få så stor en ordre. Det betyder jo, at vi er konkurrencedygtige på det globale marked, hvor vi blandt andet er i benhård konkurrence med Kina, siger adm. direktør Anders Jensen, AVK Tooling A/S til Kanal Frederikshavn. 

Med ordren er det sidste søm slået i kisten til den perioden, hvor finanskrisen var ved at lamme firmaet og nedlægge produktionen. I dag er krisen væk.

Robotterne snurrer, og der er folk på arbejde døgnet rundt, fordi udvalgte maskiner er nødt til at køre 24-7 for at imødekomme den store efterspørgsel. En udvikling, som ser ud til at fortsætte de kommende år. Vestas er nemlig ikke den eneste kunde i vindmølleindustrien, som er begejstret for AVK Toolings fine arbejde og evne til at levere til tiden.

- Vi har to-tre andre store projekter, som vi arbejder på lige nu. Bliver de til ordrer, ser det - på godt nordjysk -fornuftigt ud de næste tre-fem år, siger Anders Jensen.

Foruden fabrikken i Sæby, hvor der er 55 medarbejdere, har AVK Tooling A/S også en afdeling ved Poznan i Polen, hvor der er 50 medarbejdere på lønningslisten. Den nye ordre til Vestas gør det nødvendigt at ansætte endnu flere i det nordjyske. 

- Indtil nu har det ikke været et problem af finde kvalificerede folk. Men vi får blandt andet brug for industriteknikere og CNC-operatører, men kan vi ikke få dem, har vi succes med at omskole folk fra andre brancher som for eksempel smede, oplyser Anders Jensen, der har været direktør i virksomheden siden 2006, og nu skal stå i spidsen for en spændende tid med udvidelse og nybygning. 

For tre år siden blev der opført en ny hal til lager og produktion på 1250 kvadratmeter på fabrikken i Sæby. Men allerede nu er pladsen for trang, og den seneste ordre til Vestas betyder, at der netop nu er endnu en produktionshal på 1250 kvadratmeter under opførelse. Den bliver taget i brug straks efter sommerferien.

AVK-koncernen beskæftiger på verdensplan omkring 3.500 medarbejdere.

Herunder kan du se en video fra produktionen på AVK Tooling. 

Robotterne har travlt i produktionen hos AVK Tooling A/S i Sæby.

Flere nyheder fra TV2 Nord