Badminton med briller

Badminton er godt for konditionen, men farligt for synet - i hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse. Løsningen kan blive en moderevolution inden for ketchersporten.

En mixeddouble i badminton er faktisk lige så farligt for øjnene som fyrværkeri. Den overraskende konklusion stammer fra en undersøgelse af årsagen til øjenskader fra Hillerød Sygehus.

Det er den første undersøgelse af øjenskader i sport i Danmark. Cirka en tredjedel af alle øjenskaderne i undersøgelsen er sportsrelaterede, og godt halvdelen af sportsskaderne er sket i badminton.

Undersøgelsens bagmand er overlæge på øjenafdelingen på Hillerød Sygehus, Jon Peiter Saunte. Han synes ikke, det er overraskende, at det netop er badminton, der gør sig gældende i statisitkken.

- En fjerbold har lige præcis en størrelse, så den kan gå ind i øjet og forvolde nogle ganske alvorlige skader, siger Jon Peiter Saute.

En fjerbold kan opnå en hastighed på op til 320 kilometer i timen, og Jon Peiter Saunte forklarer, at der er alvorlige risici forbundet med

- Du kan få brud i øjenhulen, så øjet kan have svært ved at bevæge sig. Du kan også få blødninger i øjet, og i værste fald kan du faktisk blive blind af det, siger Jon Peiter Saunte.

Skader - men intet behov for briller
Flere af de nordjyske badmintonklubber, TV2/Nord har talt med, har oplevet, at deres spillere er blevet øjenskadet under kamp. Men ulykkerne sker med ganske store mellemrum.

- Vi havde en ulykke her inden for de seneste par uger, men ellers så tror jeg, det er 10 år siden, vi sidst har haft noget, fortæller Dorthe Larsen, der er ungdomsformand for eliten i badmintonsamarbejdet Aalborg BK.

Spillerne selv kan heller ikke se det store behov for at bruge beskyttelsesbriller under kamp. Der er ingen i den mixeddouble, vi talte med i dag, der har været tæt på at blive ramt i øjet og ingen af de fire spillere syntes, det var rart at spille med beskyttelsesbriller.


Seneste nyt

fra Nordjylland