Ballade hos motionscyklister

02:25

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Nogle indbydelser har skabt cykelballade mellem tre motionscykelklubber. På invitationerne er nogle enkelte navngivne ryttere blevet udelukket fra at stille op.

Indbydelserne til det årlige holdløb der hvert år arrangeres af motionscykelklubben Himmerland har skabt stor diskussion internt i cykelmiljøet, da der på flere foreningers indbydelse er udelukket navngivne ryttere fra klubben.

- Vi mener, at sagen er blevet lidt for personlig. Vi kan ikke forstå at den bestyrelse der sidder i Himemerland, at de kan acceptere den drejning sagen har taget, siger Peter Dahl Bestyrelsesformand Saltum Trim til TV2/Nord.

Det er Aalborg Cykelring Motion og Saltum Trim der har fået udelukket ryttere, og derfor har de valgt, at hele klubben takker nej til indbydelsen. Klubberne kender ikke årsagerne til udelukkelserne, men ifølge formand Sverre Wognsen er der klare årsager.

- Vi har to enkeltpersoner der i offentligheden har sagt, at vi snyder med reglerne og beskylder os for forskellige ting som er helt ude i skoven og dem kan vi ikke have med. Og det kan vi sagtens tillade os for det her er et motionsstævne for inviterede folk, det er ikke noget mesterskab, siger Sverre Wognsen, formand for Motionscykelklubben Himmerland til TV2/Nord.

Det er dog ikke alle der er enige i den opfattelse.

- Det er jo en klub, der får en indbydelse og som sådan vil vores klub jo selvfølgelig gerne tage stilling til hvem der stiller op, og ikke den inviterende klub, siger Jens Christian Andersen, næstformand Aalborg Cykelring Motion til TV2/Nord.

Hos Dansk Cykelunion har man svært ved at acceptere Motioncykelklubben Himmerlands beslutning.

- Jamen det synes jeg, er helt forkasteligt. Altså hvis man inviterer en klub, så er det vel klubben der bestemmer hvem de vil sende af sted til et løb, når det er sådan et holdløb som man laver der, siger John Sørensen, formand hos Dansk Cykelunion Motion til TV2/Nord.

Men cykelklubben Himmerland mener, den har en god sag.

- Han må jo også være klar over, at man et eller andet sted er nødt til at trække en grænse. Når folk direkte offentligt beskylder en for at snyde, og kommer med anonyme mails og chikane, så skal man udelukke dem fra såvel en klub som et løb. Det manglede da bare, siger Sverre Wognsen til TV2/Nord.

- Jeg tror altså at nogle at de der ting foregår inde i hovedet på Sverre Wognsen, for vi andre kan slet, slet ikke genkende nogle af de ting der er kommet frem, siger bestyrelsesmedlem hos Saltum Trim Peter Dahl til TV2/Nord.

De to hold der har takket nej til dette års holdløb, vil gerne stille op næste år, hvis de altså må stille med alle mand.

Flere nyheder fra TV2 Nord