Ballade i Sæby Svømmebad: Klager over fedt, snavs og dårlig ledelse

En gruppe borgere har klaget til Frederikshavn Kommune over tilstandene i Sæby Svømmebad - klagerne går på dårlig hygiejne, dårlig rengøring og dårlig ledelse.

En gruppe brugere af Sæby Svømmebad vil have udskiftet ledelsen i deres svømmehal, og de har har klaget til Frederikshavn Kommune i sagen.

Klagerne er taget til i løbet af de seneste to år, og de går på alt fra dårlig hygiejne og rengøring til ledelsens opførsel og svømmebadets økonomi. Peter Andersen klagede som den første for mere end to år siden.

- Der er ikke sket noget siden. Jeg har klaget over, at der var fedtet og snavset i svømmebadet, og det er, fordi ledelsen ikke sørger for, at de ansatte udfører arbejdet. Det er ikke de ansatte, der er problemet - det er ledelsen, siger Peter Andersen.

quote Jeg har det da ikke så godt med klagerne, og selvfølgelig giver det ridser i lakken, når sådan nogle angreb kommer. Men jeg må også sige, at det er første gang i de 12 år, jeg har været formand, at vi har haft sådan en sag.

Tommy Thomsen, formand for Sæby Svømmebad

Formanden for Sæby Svømmebad Tommy Thomsen erkender at de mange klager er blevet en belastning, selv om han mener, at de er grundløse.

- Jeg har det da ikke så godt med klagerne, og selvfølgelig giver det ridser i lakken, når sådan nogle angreb kommer. Men jeg må også sige, at det er første gang i de 12 år, jeg har været formand, at vi har haft sådan en sag, siger Tommy Thomsen.

- Bliver mødt med hån og spot

Frederikshavn Kommune betaler hvert år 3,5 millioner kroner i driftstilskud til Sæby Svømmebad. Derfor har gruppen af klagerne nu bedt kommunen om at gribe ind i sagen. Klagerne mener, at svømmebadet bliver drevet på udemokratiske principper, nærmest som en privat klub. Det siger Duncan Gillies MacLaurin, der også er en af klagerne:

- Jeg har klaget til Frederikshavn Kommune over forholdene i svømmebadets ledelse, der er organiseret med et fond, der ejer virksomheden, og en støtteforening, der vælger et medlem, som sidder som formand for svømmebadets bestyrelse. Jeg ved, at kommunen har fået en skriftlig redegørelse på min klage, men jeg har ikke fået aktindsigt i svaret.

Duncan Gillies MacLaurin har forsøgt at rejse sin kritik internt i svømmebadet, men ifølge ham var det forgæves:

- Når man henvender sig til bestyrelsen, fordi man kan se, at der er noget galt, bliver man mødt med hån, spot og latterliggørelse, og jeg har fået besked på, at yderligere spørgsmål fra mig ikke vil blive besvaret, siger Duncan Gillies MacLaurin.

Kommune vil ikke blande sig

Bestyrelsesformand Tommy Thomsen har imidlertid en anden udlægning af striden.

- Vi har faktisk inviteret de tre, der har klaget, til et møde med os for at  få en dialog om tingene, men det har de ikke ønsket at stille op til. I forhold til Frederikshavn Kommune har vi aldrig fået en løftet pegefinger for vores ledelse af svømmebadet. Tværtimod giver de os egentlig medhold i, at der ikke er noget at komme efter, siger Tommy Thomsen. 

For Frederikshavn Kommune er sagen tilsyneladende enkel. Det er ikke en sag, den vil blande sig i. Formand for Kultur- Og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune, Anders Broholm (Venstre), siger:

- Vi kontrollerer de regnskaber, som Sæby Svømmebad sender ind til os, og de virksomhedsplaner, den skal følge som en selvejende institution. Vi er ikke en del af driften i svømmebadet - sådan er opdelingen, og derfor er der ikke noget i denne sag, vi kan kritisere.

På trods af den manglende opbakning fra Frederikshavn Kommune, har klagerne ikke tænkt sig opgive deres kamp.

- Jeg synes, man har ret og og pligt til at melde ud, når man opdager, at noget er galt. Vi var heller ikke fortsat med sagen, hvis vi ikke følte, at vi har opbakning fra mange brugere af svømmebadet, som er utilfredse, siger Duncan Gillies MacLaurin.


Seneste nyt

fra Nordjylland