Behandlerhuse lader vente på sig

De praktiserende læger i Nordjylland er utilfredse med etableringen af regionens nye behandler hus. Det  går for langsomt - og det kan ifølge lægerne få alvorlige konsekvenser.

Tålmodigheden er ved at være brugt op hos formanden for de praktiserende læger.

- Vi kan ikke vente tre år på de her huse, det er helt udelukket, siger Kaj Bernth til TV2/Nord.

Der er lægemangel i Nordjylland. Fire ny behandlerhuse skal hjælpe med at komme problemet til livs. Formanden for de Praktiserende Lægers Organisation frygter dog for konsekvenserne, hvis de ikke snart står klar.

- Hvis ikke de her huse begynder at blive færdige i løbet af et år, så er jeg bange for, at tiden er forpasset, og så tror jeg, at de her huse kommer til at stå tomme, siger han.

De nye huse skal tiltrække unge læger samt få de ældre læger til at blive længere på arbejdsmarkedet. De praktiserende læger frygter, at de unge læger bliver væk fra Nordjylland, og at de ældre når at gå på pension, hvis husene ikke snart står klar. Ifølge Regionen kan der gå to til tre år, før husene er færdige.

- Der er altså nogle ting, udover det at stable murstenene oven på hinanden, der tager lidt tid, og det bliver selv praktiserende læger nødt til at affinde sig med. I et demokratisk samfund er der lokalplaner, høringsfrister og andet, som også skal være på plads forinden, siger Ulla Astman til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland