Bent Bøgsted: For svært at få førtidspension

06:02

Foto: Benny Kristensen

1 af 2

Kommunerne administrerer de nye regler om førtidspension for stramt, mener næstformand i Folketingets beskæftigelsesudvalg.

På et år er antallet af tilkendte førtidspensioner i Nordjylland faldet fra 2069 til 674. Det viser en opgørelse fra Ankestyrelsen.

Reglerne på området blev strammet 1. januar 2013 så borgere under 40 år ikke kan få førtidspension, og så borgere over 40 først skal igennem et ressourceforløb, der skal klarlægge om de kan få en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Og de nye regler administreres altså for stramt, mener Bent Bøgsted (DF), der er næstformand for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

- Det går ud over dem der er dårlige, syge eller handicappede. Dem der ikke lige har det overskud der skal til for at komme ud på arbejdsmarkedet. De skal leve i usikkerheden og de bliver faktisk psykisk påvirkede af ikke at have en afklaring, siger han.

- Jeg synes, man har gjort det for svært at få førtidspension. Det er blevet for svært at vurdere, hvornår det er oplagt, man skal have førtidspension uden at man skal gennemgå et ressourceforløb.

Mogens Gade (V) er borgmester i Jammerbugt Kommune og formand for Kommunernes Kontaktråd i Nordjylland. Han mener ikke, reformen er et fejlskud.

- Jeg tror det er vigtigt at specielt unge mennesker får lov at være tilknyttet arbejdsmarkedet på en eller anden måde og derfor er reformen fornuftig nok. Men det er klart, at der er nogle mennesker, der føler sig ramt af den her reform.

På TV2/Nords Facebook-side var der torsdag gang i debatten om førtidspension, og du kan stadig være med LIGE HER.