Biogasanlæg undersøgt i kamp mod lugtgener

Igen og igen har naboerne til biogasanlægget Krogenskær i Brønderslev klaget over stank fra anlægget. Kommunen har meldt anlægget til politiet og mandag er anlægget blevet gennemgået af eksperter.

Biogasanlægget Krogenskær på Vildmosevej syd for Brønderslev stinker, og det bør lukkes. Det mener 600 borgere, som har indleveret en skriftlig klage til Brønderslev Kommunes Miljø- og Teknikudvalg. Og det er langt fra første gang, at kommunen bliver gjort opmærksom på lugtgener fra biogasanlægget.

I november meldte Brønderslev Kommune Krogenskær til politiet. Samtidig skal biogasanlægget nu søge om en ny miljøgodkendelse, som har skrappere krav end deres forrige godkendelse, og mandag blev biogasanlægget så gennemgået af Force Technology efter påbud fra kommunen for at finde en løsning på lugtproblemet.

- Jeg har selv lugtet lugten, og det er jo en grim lugt. Det er ikke noget, man kan leve med. Var det en enkelt dag, kunne man jo nok godt klare det, men det duer ikke til hverdag. Det skal simpelthen laves, siger formanden for Miljø- og Teknikudvalget i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V).

En af de nærmeste naboer til biogasanlægget er Kjeld Roersen Nielsen. Han bor en kilometer fra Krogenskær, og han oplever ofte, at lugten er så kraftig, at han og konen ikke kan være ude i haven eller have vinduerne åbne. Han så helst, at biogasanlægget blev lukket en gang for alle.

- Det er mærkeligt, at der ikke sker noget. Det kan vi jo ikke forstå. Der skal da ske noget på et tidspunkt, for ellers så bliver det på den måde, at der ikke er nogen, der vil flytte her til byen. De kan jo ikke være her, siger Kjeld Roersen Nielsen.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget afventer nu svaret på Force Technologys undersøgelser, som han forventer at modtage inden jul. Kan lugtgenerne ikke fjernes, så er han klar til at lukke biogasanlægget.

Kjeld Roersen Nielsen bor en kilometer fra biogasanlægget Krogenskær. Han oplever ofte, at lugten fra anlægget er så kraftig, at han ikke kan være i haven.

- Vi har jo politianmeldt, fordi vi ikke vil have lugten. Og det betyder, at vi VIL ikke have lugten. Så det skal udbedres. Alternativet det er selvfølgelig en lukning, siger Mikael Klitgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland