Bisat på sin sidste 1. maj

02:18

Foto: Anne Christensen

1 af 2

Efter et liv med mange år som aktiv i fagbevægelsen og Socialdemokratiet var det i dag tid til et endeligt farvel.

Chresten Degn blev 75 år. Han døde på plejehjemmet i Arden i august, og siden har hans aske stået på hylden hjemme hos datteren Connie Degn i Haverslev.

- Min far var meget politisk aktiv, og han var fagligt engageret i både HK og LO, så mine søskende og jeg besluttede, at når hans aske skulle spredes ud, så skulle det være 1. maj, siger datteren Connie Degn.

Efter asken har stået på hylden i ni måneder, var det i dag blevet tid til at den skulle videre, sådan som familien og også Chresten Degn selv ønskede det.

- Han ville spredes ud over havet, det skrev han selv i sit testamente, og det skulle være i Limfjorden. Han har sejlet som ung og været skibsbygger på værftet i Aalborg, fortæller Connie Degn.

Chresten Degn var en særlig mand med masser af fart på. Han har været viceborgmester, HK-formand, LO-formand og en yderst aktiv socialdemokrat, så i over 30 år var 1. maj en vigtig kampdag for familien.

- Vi har været slæbt med til mange 1. maj-møder, hvor han har holdt taler, og vi mødte en masse kendte politikere, der holdt taler. Min far gik meget op i at kæmpe for de svageste.

I eftermiddag var familien så samlet i Chresten Degns gamle sommerhus i Lendrup, inden de gik ned for at sende ham, på den sidste rejse.

- Det er lidt vemodigt, men samtidig ved jeg, det var sådan her, han ville have det. Det er hans ønske, at blive strøget ud i Limfjorden, siger Connie Degn.

Efter at Chresten Degns aske er spredt ud i Limfjorden, synger familien "Når jeg ser et rødt flag smælde".

Flere nyheder fra TV2 Nord