Bombefund i Lyngså

Snakken går lige nu i Lyngså og omegn, efter håndværkere har gravet det, der mest af alt minder om en bombe, op. For er det en bombe eller ej.

Flere lokale er sikker i deres sag, det er en gammel og ufarlig flyverbombe fra Anden Verdenskrig.

Bombefundet er sket i forbindelse med arbejdet med nedbrydningen af den gamle gæstgivergård Engholm. Og heldigvis for håndværkerne tyder meget på, at den er ufarlig, eftersom de bogstaveligt hakkede skovlen direkte i.

Det var ifølge oplysninger fra sæbyavis.dk, Emil Kjær fra Viborg, som gravede bomben op. Han arbejder for firmaet Aps Thomas Nørgård i Viborg, og man må formode, at han nok ikke lige havde regnet med, at gravearbejdet midlertidig måtte standses på grund af en bombe gemt i den nordjyske muld.

Der graves lige nu på grunden, som de seneste år har ligget øde hen, efter en voldsom brand i gæstgivergården, fordi resterne af brandtomten nu skal fjernes i forbindelse med, at der på stedet skal bygges nyt.

Også den lokale Jens Chr. Bach Poulsen, der er indehaver af ATJ Ejendom og Byg, der står for nedbrydningen af den gamle gæstgivergård, kom tæt på det noget usædvanlige fund.

Og som man kan se på billederne, som den lokale Frilev Pedersen har taget, ser det ud til, at der er skåret hul i genstanden, som mange er sikker på er et ufarligt levn fra krigstiden.

Har du oplysninger i sagen, der kan komme identifikation af fundet nærmere, hører vi gerne fra dig på vores mail redaktion@tv2nord.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland