Flere parkeringspladser og mere liv: Borgmester tror på bedre tider for Vesterbro

Borgmester i Aalborg Kommune tror på, at parkeringsudfordringerne omkring Vesterbro kan klares.

Butikkerne på Vesterbro i Aalborg lider under, at parkeringsmulighederne ikke er bedre omkring den trafikerede vej i centrum af Aalborg.

Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, tror dog på, at parkeringsudfordringerne med tiden kan løses.

- Her 1. november, der åbner Budolfi Plads, og der havde vi tidligere en stor mængde parkeringspladser. Nu her når det genåbner, så kommer der omkring 100 parkeringspladser, som kan være med til at hjælpe på nogle af parkeringsudfordringerne omkring Vesterbro, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Men det er ikke alene det nye område omkring Budolfi Plads, som kan være med til at afhjælpe problemet.

- Derudover tror jeg også, at der kommer til at ske en masse byudvikling omkring Vesterbro her den kommende tid. Nu skal der tages fat på udviklingen af Sygehus Nord, og jeg tænker, at en af de ting, der er oplagte at få lavet i forbindelse med det – det er et større P-hus, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

30-40.000 biler i døgnet

Thomas Kastrup-Larsen tror på, at hvis der kommer mere liv i områderne omkring Vesterbro, så vil man også opleve, at der kommer mere liv på Vesterbro.

- Vi har også meldt ud, at vi går efter at få lavet en udvidelse af AKKC og i forbindelse med det også etablering af hotel, og der tror jeg også, at vi skal kigge på noget parkering og p-hus i forbindelse med det, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Lige nu kører der mellem 30-40.000 biler i døgnet på Vesterbro. Den støj de afgiver, kan også have en afgørende rolle i forhold til, om butiksejere vil have forretning på Vesterbro. Men det er der også håb for.

- Vi går meget efter at få den tredje limfjordsforbindelse, og det vil være med til at lede noget af trafikken væk fra Vesterbro, når den kommer, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Vesterbro i Aalborg er Nordjyllands mest befærdede handelsgade, men butikkerne flygter fra det tidligere så populære strøg. Netop den massive trafik og mangel på parkeringspladser får skylden.

 


Nordjylland drukner i biler

parkering

play Parkeringsplads ved Sauers Plads sat til salg

parkering

play Fokus-debat: Vanetænkning er skyld i trængsel i trafikken

default_thumb

play Parkeringspladser lukker på stribe: Nu risikerer Sauers Plads at lukke for parkering i et år

20180703-073325-a-1920x1280we.jpg

play Trængsel på de nordjyske veje: Flere familier har mere end én bil

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland