Borgmestre jubler: Minister åbner op for byggeri i kystområder

Foto: Ib William Christensen

Vi kender værdien af de ubrudte strande og den unikke natur, siger Birgit Stenbak Hansen (S). Foto: Ib William Christensen

Vores strande og klitter er jo vores arvesølv, så de skal jo ikke plastres til, som vi ser det på Costa del Sol, siger Hjørring-borgmester Arne Boelt.

1 af 3

Det skal være nemmere at opføre bebyggelse i strand- og kystområderne, mener regeringen. Nordjyske borgmestre jubler.

Forud for dagens pressemøde, hvor Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen i Nr. Snede præsenterer regeringens 100 bud på en vækstplan, begynder det at sive med nyheder.

Regeringen vil ophæve strandbeskyttelseslinjens forbudszone, så kommunerne selv kan give tilladelse til aktiviteter i de kystnære områder.

Den udmelding glæder nordjyske borgmestre.

Birgit Stenbak Hansen, S, borgmester Frederikshavn Kommune:

- Som kommunen skal vi forvalte det ansvarligt. Vi ved, at et flertal af vores besøgende ønsker de ubrudte strande, og vi kender værdien af en unik natur. Vi ser regeringens udmelding som noget godt for en kommune som Frederikshavn, hvor så meget foregår ved eller i nærheden af vandet. Som eksempel kan jeg nævne, at vi tidligere har fået nej til at opføre et toilet ved Palmestranden og fået besked på at flytte det 300 meter væk fra stranden. Dernæst gør lempelsen det nemmere for os at udstikke boligområder i de kystnærhedszonen. Vi har i fire år arbejdet på at udstikke grunde på Solsbæksvej syd for Sæby, der ligger væk fra stranden og inde i landet. Det er nogle af de umiddelbare ændringer, jeg kan se følger med forslaget.

Arne Boelt, S, Hjørring Kommune:

- Det ser ud til, at vi får den sunde fornuft tilbage. Vores strande og klitter er jo vores arvesølv, så de skal jo ikke plastres til, som vi ser det på Costa del Sol og lignende. Men det kan jo ikke passe, at vi skal bruge oceaner af sagsbehandlingstid på at få lov til at sætte en skraldespand op ved stranden, eller at projekter skal strande på grund af et markfirben, siger han.

Flere nyheder fra TV2 Nord