26 brandfolk kæmper for at få slukket brand i lagerhal

Der venter mange timers arbejde med efterslukning efter en brand i en lagerhal i Hals.

26 brandfolk fra Nordjyllands Beredskabs stationer i Hals og Aalborg arbejder mandag aften på at slukke en brand i en omkring 50 meter lang lagerhal på virksomheden Hals Metal på Skovsgårdsvej lige uden for Hals.

Meldingen om brand indløb klokken 20.10 og allerede en time senere var branden kommet under kontrol. Det betyder dog ikke, at de mange brandfolk kan vende tilbage til stationerne. Tvært imod forudser indsatsleder Søren Korsgaard fra Nordjyllands Beredskab, at der er mange timers arbejde med efterslukning tilbage.

- Der er dobbelttag på bygningen med isolering imellem, så vi har noget arbejde foran os med at få afmonteret taget, så vi kan få slukket branden helt ned, fortæller han.

Klokken 21.15 var der stadig åben ild i tagkonstruktionen, så arbejdet med at fjerne taget var endnu ikke påbegyndt. Hele slukningen forsinkes derudover af, at bygningens bærende stålspær har været så varme, at brandvæsnet vurderer, der er fare for, at den kan styrte sammen.

- Så vi kan ikke rigtig komme til at slukke på branden nedefra. Det foregår oppefra det hele, fortæller Søren Korsgaard.

Ved brande som denne sker det ofte at brandvæsnet tilkalder hjælp fra Beredskabsstyrelsen, der med en mobil kran kan hive taget af bygningen, men de er endnu ikke blevet tilkaldt.

- Nej, det er de ikke, og det er stadig for tidligt at sige, om vi får brug for deres hjælp, siger indsatslederen.

Hals Metal er en genindvindingsvirksomhed, der omsmelter alle former for skrotmetaller. Om branden er startet i forbindelse med dette arbejde er uvist, men der var, ifølge Nordjyllands Politi, personer i hallen, da branden brød ud. De kom alle uskadte ud.

Hals Metal var i september 2015 også udsat for en brand. Her var det et transportbånd, der var skyld i branden.

Denne artikel er redigeret
Clock06. feb 2017, kl. 20:15
Artiklen er blevet opdateret med informationer og citater fra indsatsleder Søren Korsgaard fra Nordjyllands beredskab.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland