Brand i skovbund udfordrer brandvæsnet: Må trække slanger 100 meter ind i skoven

Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Svært fremkommeligt terræn betyder at brandvæsnet har måttet trække slanger 100 meter ind gennem et skovområde for at kunne slukke en brand.

Brandfolk fra Nordjyllands Beredskabs stationer i Aalbæk og Skagen er torsdag formiddag rykket ud til en brand i et skovområde syd for Hulsig, der ligger mellem netop Aalbæk og Skagen.

Der er ild i et område med skovbund på cirka 300-400 kvadratmeter og beredskabet har uvante vanskeligheder med at få ilden slukket.

- Det er meget svært fremkommeligt, så vi har måttet ligge slanger ud over cirka 100 meter for at komme ind til branden og slukke på den, forklarer indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Dorthe Krogh.

Alarmen indløb klokken 09.39 og cirka en time senere er brandfolkene godt igang med at slukke branden. Brandfolkene fra Aalbæk og Skagen assisteres af en tankvogn fra Frederikshavn, der sørger for at der er nok vand til slukke flammerne i den tørre natur ned.

- Om en god times tid, tror jeg vi er kommet langt, fortæller indsatslederen klokken 10.35. Hun har ingen idé om hvad der kan have startet branden, men tror ikke den er et resultat af nogen, der har overtrådt det landsdækkende afbrændingsforbud.

- Det ligger langt fra både veje og stisystemer, så jeg tror ikke, den er blevet antændt. Derudover har jeg ingen anelse om, hvordan den er startet, og jeg tror ikke vi nogensinde finder ud af det, siger Dorthe Krogh.

Flere nyheder fra TV2 Nord