Brand i sommerhuse: - Jeg tænkte ”Hvad fanden er det her for noget?”

Beboere i sommerhusområde ved Blokhus blev evakueret, da området pludselig stod i flammer. Jørgen Pedersen nåede kun lige at pakke det mest nødvendige, da en betjent bankede på døren.

Jørgen Pedersen fra Aalborg sad lørdag formiddag i sit sommerhus på Pirupshvarrevej i Blokhus og læste en roman, da han pludselig kunne lugte røg.

- Jeg troede, at naboen havde tændt for brændeovnen. Så gik jeg ud for at kigge, og der kunne jeg se fem meter høje flammer. Efter få minutter var der så meget røg, at man nærmest ikke kunne se få meter foran sig. Jeg tænkte ”hvad fanden er det her for noget?”, siger Jørgen Pedersen.

Han ringede straks 112, og fik at vide, at brandfolk allerede var på vej til området.

quote - Efter få minutter var der så meget røg, at man nærmest ikke kunne se få meter foran sig.

Jørgen Pedersen, Aalborg

- Jeg gik med det samme i gang med at pakke en kuffert med toilettaske, tøj og tegnebog. Kort efter bankede en betjent på døren, og så fulgtes vi væk fra huset, siger Jørgen Pedersen.

- Jeg render stadig rundt i badetøfler

Jørgen Pedersen var alene i huset, da branden opstod. Resten af familien var taget på festival.

Han ved ikke, hvornår han kan vende tilbage til sit sommerhus. Det bliver formentlig lørdag aften. Mens et sommerhus nedbrændte og tre-fire andre fik brandskader, gik Jørgen Pedersens hus fri.

- Der skete intet med mit hus, men et af de andre huse, som jeg går forbi hver dag, er væk, siger han og henviser til det sommerhus på Højlyngen, som blev ædt af flammerne.

Jørgen Pedersen fortæller, at det hele er foregået stille og roligt, og at både politi og brandfolk var meget effektive.

- Nu skal jeg lige have ordentligt tøj på, og så kører jeg over til nogle venner og får en kop kaffe. Jeg render stadig rundt i badetøfler, siger han.

En af de andre øjenvidner er Helene Huse Jensen, som stod og vaskede op, da hunden gøede. Hun kiggede ud af soveværelsesvinduet og så flammerne. Se mere her:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland