Sådan undgår du en jul i flammer - fire gode råd fra beredskabet

På landsplan rykker brandvæsenet ud til 35 procent flere brande i december end resten af årets måneder. Nordjyllands Beredskab kommer derfor med deres råd til en brandsikker jul.

"Sikken voldsom trængsel og alarm" 

Netop den linje fra en kendt julesang passer perfekt på brandvæsenets indsats her i december. For julemåneden er især travl for landets brandfolk. 

På landsplan rykker brændvæsenet nemlig ud til 35 procent flere brande end i de øvrige måneder. Det oplyser Nordjyllands Beredskab på deres hjemmeside. De opfordrer derfor til at have styr på røgalarmerne og tage bestik af brandfaren. 

Ifølge Nordjyllands Beredskab siger dem, der oplever brand i eget hjem i juletiden, at det skyldes brug af levende lys - særligt de levende lys på juletræet eller i juledekorationen.

Få en brandsikker jul  

Nordjyllands Beredskab råder derfor med kampagnen "hvem kommer hjem til dig til jul - julemanden eller brandvæsenet?" om at passe på i juletiden - for de oplever, at kun i få tilfælde fungerede brandalarmen, da branden opstod. 

Se de fire råd her:

Få en brandsikker jul:

Nordjyllands Beredskabs råd til en brandsikker jul:

  • Opmærksomhed i køkkenet: Bliv ved gryderne og kvæl ild i gryderne med låget. Brug ikke komfuret som opbevaringsplads.

  • Hav altid vand i nærheden.

  • Den, der tænder, slukker. Hold øje med levende lys og omgivelserne.

  • Tjek op på røgalarmerne. Tjek at de virker to gange om året og skift dem ud hvert 10. år. Placer mindst en alarm på hver etage.


Seneste nyt

fra Nordjylland