Brutalen forventer rekord

Traditionen tro afvikles Aalborg Brutal Marathon langfredag. Foto: Christian Lodberg Jensen

Traditionen tro afvikles Aalborg Brutal Marathon langfredag i påsken. I år løbes maratonløbet for 12. gang, og arrangørerne forventer rekorddeltagelse.  

Vejrguderne ser ud til at lade solen skinne over løbet, og løbsarrangørerne forudser deltagerrekord.

- Aldrig har vi haft så mange forhåndstilmeldte. Det tager vi som en kompliment til vores lille "garageløb", der med relativt begrænset ressourceindsats - og håndholdt stopur, er blevet Aalborgs længstlevende marathonløb, udtaler race director Bent Baisgaard fra foreningen Marathon i Aalborg, der er arrangør af løbet. 

Han fortsætter:

- Succes forpligter dog, så vi gør vores yderste for at bakke løberne op, så rammerne for en god løbsoplevelse er optimale. De fysiske rammer kan dog gøre det en smule trangt ved nummerafhentning, omklædning, bad mv. Det tror vi løberne tager med godt humør, men opfordrer til, at deltagerne møder op i god tid på løbsdagen.

Løbet er en anderledes oplevelse end mange andre maratonløb, denne rute er barsk og kræver ekstra god træningstilstand.

- Vi har en afvekslende, smuk og udfordrende rute på 6,9 km. i og omkring Mølleparken i Aalborg, en stor og engageret hjælperskare, der år efter år stiller op og yder en uvurderlig indsats i løbernes heroiske kamp mod de aalborgensiske bjerge i et af Danmarks hårdeste marathonløb.

Der forventes ca. 250 løbere til start i årets udgave af Aalborg Brutal Marathon, der afvikles på fredag kl. 13.00 med start og mål på  Stolpedalsskolen i Aalborg.