Butiksliv skal genoplives

04:22

Der skal gøres noget ved de mange tomme butikker i Brønderslev. Derfor har byrådet inviteret borgerne til at komme med deres meninger om, hvordan der kan komme liv i byen igen. Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Midtbyen i Brønderslev er ved at dø. Nu skal den genoplives, og derfor har byrådet inviteret borgerne til visions-workshop.

Flere butikker i midtbyen i Brønderslev står tomme, og det skal der gøres noget ved. På en workshop onsdag aften skal borgere og politikere sammen finde på løsninger, der kan få pulsen i byen tilbage. Det er byrådet, der har inviteret til workshop, og borgmester Lene Hansen håber, at mange vil møde op og give deres holdning til kende. For der er behov for visioner, mener hun.

De senere år er butikkerne flyttet fra det gamle centrum omkring P Møllers Plads til byens udkanter, hvor de store fødevarekæder, som eksempelvis Føtex, holder til. Det efterlader en noget tom midtby.

- Jeg er bestemt glad for alle de fødevarekæder, der har lyst til at slå sig ned i Brønderslev. Det giver borgerne langt større mulighed for at handle lokalt, og det giver arbejdspladser. Men jeg håber, at vi får flere detailbutikker i midtbyen. Det kunne jo være spændende med flere specialbutikker, ligesom vi jo også skal se på, om vi kan indrette midtbyen på en måde, så det giver et mere levende byrum. Enhver by har et hjerte, og jeg ønsker, at vi igen får mere kød og blod så at sige ind i hjertet af Brønderslev, siger hun.

Alle borgere er inviteret til workshop klokken 19 onsdag aften i Den runde Pavillon.

TV2/Nord følger workshoppen og sender direkte derfra i udsendelsen klokken 19.30.

Flere nyheder fra TV2 Nord