Cafe i facebook modvind

02:18

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

En cafe i Aalborg oplever lige nu en facebook storm. Cafeen har slettet en klage fra en kunde på sin facebookside. Cafeens censur får hård kritik.

I sidste uge var Kristina Lüthcke Nowak og hendes familie kunder hos Cafe Stygge Krumpen i Aalborg. Hun følte sig dårligt behandlet på cafeen, og hun skrev sin kritik på cafeens facebookside.

- Jeg følte at behandlingen var så grov, at det var nødvendigt at skrive det indlæg jeg skrev, siger Kristina Lüthcke Nowak.

I løbet af kort tid var det mere end 100 mennesker, der både positivt og negativt debatterede Kristinas indlæg. Men så fjernede cafeen Kristinas klage og erstattede den i stedet med deres egen version af episoden.

- Det er jeg meget ked af, for så kan folk jo kun læse deres side af historien. De har jo en offentlig facebookside, og der må de forvente både at få ris og ros, siger Kristina Lüthcke Nowak

Gertrud Christensen er ekspert i sociale medier. Hun siger at censuren går ud over cafeens troværdighed.

- Det cafeen gør er det værst tænkelige man overhovedet kan gøre i sådan en situation. Det er den dårligste form for kommunikation overhovedet. Så forsvinder kunderne jo, siger Gertrud Christensen, der er konsulent i sociale medier og uddannet cand. mag. i formidling.

Gertrud Christensen mener god kommunikation havde været at cafeen skrev deres version af sagen uden at slette Kristinas indlæg. Men historien er ikke enestående.

- Det er kun 20 procent af virksomhederne der har en konkret kommunikationsstrategi på facebook. Det rammer dem negativt, fordi de ved simpelthen ikke hvordan de skal håndtere den slags. De tænker ikke over det og de sætter sig ikke ordenligt ind i det, siger Gertrud Christensen.

Cafe Stygge Krumpen ønsker ikke at udtale sig om sagen, men de tilbyder Kristina at hun kan sætte sit indlæg på cafeens facebookside igen. Denne gang lover de ikke at slette det. Kristina takker nej til tilbuddet.

- Alle de kommentarer der har været om mig på facebook har været ret overvældende. Det var meningen at Stygge Krumpen skulle reagere på mit indlæg og det har de gjort. Så jeg vil ikke sætte mit indlæg på igen, siger Kristina Lüthcke Nowak og tilføjer at hun ikke vil besøge cafeen igen.

Du kan læse cafeens udlægning af episoden på deres facebookside:

http://www.facebook.com/pages/Restaurant-Stygge-Krumpen/158026347579194

Flere nyheder fra TV2 Nord