Curths vurdering: Spalvis er fortid i AaB

01:30

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Superliga-topscorer Lukas Spalvis er fortid i AaB. Det vurderer TV2 Nords fodboldekspert Jeppe Curth.

AaB's nummer 33 - litauiske Lukas Spalvis - startede inde da holdet torsdag besejrede lokalrivalerne fra Hobro i den første af mange testkampe inden forårssæsonen i Superligaen skydes igang 29. februar mod FC Midtjylland.

Den unge litauer har vist sig umådelig vigtig for nordjyderne og med 14 mål i 18 kampe bærer han en stor del af skylden for at AaB har overvintret på ligaens andenplads - blot et point efter FC København.

Men rigtig meget tyder dog også på at Spalvis er fortid i AaB. Med de mange mål i efteråret har han nemlig gjort sig interessant i stort set hele fodboldverdenen, og mens sportsdirektør Allan Gaarde ikke vil fortælle om konkrete bud og forhandlinger, bekræfter han, at der er stor interesse for angriberen.

Hør ham fortælle om interessen for Lukas Spalvis her:

 

01:17 Luk video

Og Jeppe Curth, der er tidligere AaB-spiller og som nu er TV2 Nords fodboldekspert er sikker på at Lukas Spalvis ryger til udlandet i dette transfervindue. Den vurdering kom han med i Nordjylland LIVE torsdag aften.

Spørgsmål: Han startede inde i kampen i dag, og er det ikke rigtigt, at hvis man er ved at sælge en spiller, så skåner man ham gerne?

- Hvis han var på vej til lægetjek, ville han blive skånet, så vi kan konkludere, at han ikke er solgt endnu. Men med de hentydninger Gaarde kommer med, er der i hvert fald et forløb i gang hvor man forhandler. Det er et spil, hvor man ser, hvor meget man kan få for ham, udtalte Jeppe Curth og nævnte efterfølgende en pris for Spalvis på omkring 15 millioner kroner.

- Man kan på den ene hånd få rigtig mange, gode, kolde kontanter og på den anden hånd så er der også gode folk til at tage over, så der vil være helt naturligt at Spalvis sælges i det er vindue, sagde Jeppe Curth og omtalte også rygterne om en klausul i Spalvis' kontrakt, der gør ham økonomisk mindre værd for AaB, hvis ikke han sælges nu.

Tilbage står det næsten som et faktum at AaB's guldfugl flyver fra Aalborg og ud i den store verden. I stedet står man i Nordjylland med spørgsmålet: Kan AaB undvære ham?

- Lynge Jakobsen sagde engang til mig, at hvis man vil se, hvor uunværlig man er, så skal man stikke en finger i et glas vand og se hvor stort et hul, fingeren efterlader. Og sådan vil det også være med Lukas i AaB. Selvfølgelig er der nogen, der kan overtage, men de kommer til at mangle ham, for han har været vanvittig vigtig for AaB, så det bliver et stort afsavn med de mål, han har scoret.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord