Cykler for point

01:52

Det vrimlede med unge cyklister med cykelhjelm i Aabybro i morges. Foto: Torben Hedemose

1 af 2

Over 14.300 nordjyske skolebørn cykler i de næste to uger for at samle point sammen til deres klasse.

Elever i hele landet konkurrerer i disse dage på deres vej til skole. Kampagnen "Alle Børn Cykler" er nemlig skudt i gang i dag. Eleverne dyster om et nyt sæt cykler til hele klassen. Men projektet handler også om trafiksikkerhed, motion og fællesskab.

- Man får rørt sig, og får lidt frisk luft, når man cykler. Så det er bare dejligt, siger Mikkel Kusk Olsen fra 3. klasse på Aabybro Skole.

Jo flere elever der deltager, jo flere point får klassen. Kører man med cykelhjelm, så tæller man dobbelt.

- Det jeg hører på gangene, er, at børnene skubber lidt til hinanden, og siger: "Skal du cykle på mandag? Vi skal jo have mange point i klassen", så på den måde bakker de hinanden godt op, siger færdselslærer Ingrid Damgaard fra Aabybro Skole.

- Vi cykler i skole hver dag, fordi Anders skal lære det. Men jeg tror da, at det her vil få nogen til at tænke over det, og benytte muligheden til at cykle mere, siger Finn Jeppesen, der er far til Anders i 1. klasse på Aabybro Skole.

Kampagnen har kørt hvert år siden 2002, men i de seneste sæsoner er antallet af deltagere faldet. Arrangørerne, Cyklist Forbundet og TrygFonden, gætter på, at det faldende antal deltagere skyldes, at flere børn har fået længere til skole efter skolelukninger. På Aabybro Skole er niveauet cirka det samme som tidligere. Her deltager godt en tredjedel af eleverne i projektet.

- I 0.-klasserne er der ikke så mange, der cykler med. Men opad i indskolingen og på mellemtrinnet er det meget populært. I overbygningen er eleverne desværre lidt sløve til at være med, siger færdselslærer Ingrid Damgaard.

I alt har 707 skoleklasser fra Nordjylland tilmeldt sig projektet i år.

Flere nyheder fra TV2 Nord