Dårligt vejr aflyser stort fly-arrangement i Blokhus søndag

Arrangørerne bag Blokhus Fly-In er ærgerlige over at måtte aflyse arrangementet søndag, men meteorologerne lover stærk vind fra vest, som betyder at hverken fly eller faldskærmsspringere har mulighed for at lande.

Alt var klappet og klart til den store dag i Blokhus søndag, hvor dette års Blokhus Fly-In skulle løbe af stablen. Men nu får vejrudsigterne arrangørerne til at aflyse arrangementet dagen før.

- Status er, at der i morgen kommer til at blæse 10 meter i sekundet fra stik vest. Piloterne må ikke lande, når det blæser mere 5 meter i sekundet, og det skal helst være i modvind. Her kommer sidevind. Så det er på ingen måde forsvarligt at lande på stranden, siger Jannie Ratke O’Connor, der er tovholder for arbejdsgruppen bag projektet.

Arrangørerne regnede ellers med, at op mod 15.000 tilskuere ville kigge forbi standen i Blokhus søndag for at få et glimt af de godt 20 private fly samt faldskærmsspringere, der i forbindelse med arrangementet skulle lande på stranden.

- Vi ved jo, at det er et arrangement med stor interesse. Derfor er det endnu mere ærgerligt, at vi bliver nødt til at aflyse det. Det er kæmpe antiklimaks, men sikkerheden er bare vigtigst, siger Jannie Ratke O’Connor.

quote Vi håber sådan, at beskeden om aflysningen når ud til folk. Det ville være ærgerligt, hvis mange må gå forgæves

Jannie Ratke O’Connor, arrangør

Normalvis kan man opleve en masse fly fra både ind- og udland, som lander på Blokhus Strand i forbindelse med Blokhus Fly-In. Langt over 100 piloter ville i år gerne være en del af arrangement, men kun cirka 20 af dem havde fået lov til at ligge vejen forbi i deres private fly.

- Vi håber sådan, at beskeden om aflysningen når ud til folk. Det ville være ærgerligt, hvis mange må gå forgæves, lyder det fra tovholderen.

Blokhus Fly-In gennemføres af Erhvervsforeningen Destination Blokhus. Det skulle have været tredje år i træk med et større program.

- Vi vender selvfølgelig tilbage i 2019, og vi har allerede taget fat på planlægningen, fortæller Jannie Ratke O’Connor.

 
 
Foto: TV2 Nord

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland