Dana Cup afviser utilfredse klubber

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Dana Cups formand vil ikke forhandle med de utilfredse fodboldklubber, der i sidste uge proklamerede, at de står sammen i kampen for bedre vilkår.

I starten af ugen var 14 foreninger og klubber samlet i Højene Hallen for at diskutere deres fremtid hos Dana Cup. Her blev de enige om at stå sammen og kæmpe for bedre vilkår til de mange frivillige, de sender til Hjørring til den årlige fordboldturnering.

- Deres behandling af os under dette års cup var ikke god nok. De prøvede at spille os ud mod hinanden, så nu står vi sammen, så det ikke kan lade sig gøre, siger Jeppe Andersen, formand for Hjørring Kommune Idrætssamvirke, til TV2/Nord.

Og det ser nu ud til at klubberne gør klogt i at stå sammen. Dana Cup vil nemlig ikke forhandle med de utilfredse klubber.

- Vi vil ikke forhandle med nogle få utilfredse klubber. Hvis de ikke længere vil være med, så er der nok andre der vil, siger formand for Dana Cup, John Robert Larsen til TV2/Nord. Han afviser dermed at mødes med det forhandlingsudvalg, som Hjørring Kommunes Idrætssamvirke nedsatte på et møde mandag aften.

Problemet opstod da Dana Cup op til dette års fodboldturnering ville bestemme, hvilke foreninger, der måtte sælge mad og drikke. Og det ville fjerne det meste af flere foreningers indtjeningsgrundlag, hvorfor flere overvejede at trække sig. Men den kritik forstår Dana Cup ikke.

- Det her drejer sig kun om salg af sportstøj. Alt det andet med, at vi også bestemmer, hvilke pølser de må sælge, det passer ikke. Og det står også i deres kontrakter, som stort set ikke har været ændret i 30 år, understreger John Robert Larsen.

Dana Cup har dog alligevel indkaldt til møde den 13. september for både borgmester Arne Boelt og så alle klubber, der har berøring med turneringen.

- Mødet har hele tiden været planen. Vi vil gerne snakke med alle klubber. Men ikke et par utilfredse alene.