Danskere er vilde med gode tilbud i Sverige

Den lave svenske valutakurs gør det attraktivt at finde gode tilbud og dagligvarer i Sverige. Det smitter af på færgerne i Frederikshavn.

Danskerne er vilde med den lave svenske valutakurs, der giver billige priser på delikatesser og dagligvarer i Sverige.

Normalt fragter rederiet Stena Line årligt omkring 300.000 danskere til Sverige via færgeruterne Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Varberg. I år ser det tal imidlertid ud til at blive markant højere. Således har Stena Line siden årsskiftet konstateret en fremgang i antallet af danske rejsende på 10 procent.

Og danskerne går ikke bare på shopping, der bliver også købt dagligvarer i de svenske butikker.

- Kursen på den svenske krone har længe været lav, og det udnytter danskerne i høj grad til at købe billigt ind i Sverige. Det er en effekt, vi har kunnet mærke hele året, siger Jesper Waltersson.

Særligt tydeligt var rejsemønstret i forbindelse med påsken, fortæller han. Her viste især skærtorsdag således noget udsædvanlige trafiktal.

- På danske helligdage er der normalt ikke meget trafik fra Danmark til Sverige. Det billede var imidlertid vendt helt på hovedet i påsken, hvor flere end 500 danskere skærtorsdag tog på endagstur til Göteborg. Det er selvfølgelig nærliggende, at de har været på den helt store indkøbstur inden påskefrokosterne hjemme i Danmark, siger han.

Ifølge Jesper Waltersson har valutakursudviklingen ikke haft betydning for svenskernes interesse for endagsture til Danmark via Stena Lines færgeruter. Her viser trafiktallene således status quo i forhold til normalen.


Seneste nyt

fra Nordjylland