De unge vil være folkeskolelærere

Foto: Ib William Christensen

00:38

Nordjyske uddannelsesinstitutioner får flere ansøgere i år end sidste år

1 af 2

Endnu engang kan University College Nordjylland melde om et rekordstort antal ansøgninger i kvote 2. Især læreruddannelsen har fået mange ansøgninger.

University College Nordjylland (UCN) har modtaget næsten 6000 ansøgninger. Det er en stigning på tre procent oplyser UCN. Det viser den første optælling, efter ansøgningsfristen udløb tirsdag den 15. marts. 

Det er hovedsagligt læreruddannelsen, der har mærket til den største tilgang, der for alvor har fået fat i de unge. I alt har 565 søgt ind på uddannelsen i Aalborg og Hjørring, og det er over hundrede flere end sidste år.

- Ansøgertallet er endnu flottere, end vi turde håbe på. Med sidste års fremgang in mente kan vi vist godt konstatere, at udviklingen er vendt efter nogle års tilbagegang. Det er enormt glædeligt at se, at flere og flere oplever lærerfaget som attraktivt, for der bliver i de kommende år brug for rigtig mange dygtige unge folkeskolelærere, siger rektor Lene Augusta Jørgensen ved University College Nordjylland. 

Det er ikke kun læreruddannelsen, der har fået større tilgang. UCN oplever en generel stigning i antallet af ansøgninger, noget der glæder rektoren på UCN. 

- Det er bemærkelsesværdigt, at vi endnu engang kan melde om en rekordstor søgning. Med så mange ansøgere bliver der igen i år kamp om pladserne på langt de fleste af vores uddannelser, siger rektor Lene Augusta Jørgensen ved University College Nordjylland. 

Det er ansøgninger til kvote 2, der er modtaget.  I Kvote 2-systemet bliver ansøgerne typisk bedømt på andre kriterier end karaktergennemsnit. 

I kvote 1-systemet optages ansøgere alene på baggrund af en gymnasial eksamen. Der er ansøgningsfrist for kvote 1 den 5. juli. 

Alle ansøgere fra både kvote 1 og 2 får endeligt svar den 30. juli. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord