Debutant sikrede AaB-sejr og blev vist ud

Tyske Philipp Ochs scorede kampens enlige mål og sikrede AaB tre point og en foreløbig førsteplads i Superligaen. Kort tid efter blev han vist ud.

Det lignede længe at AaB skulle have blot ét eller slet ingen point ud af kampen mod FC Nordsjælland, der udspillede sig på Aalborg Stadion søndag eftermiddag. Et stærkt spillende FCN-hold, der som lyn og torden kom ud til kampen og dominerede et svagt AaB-hold havde i første halvleg masser af chancer for at bringe sig i front, men AaB stod imod.

I anden halvleg kom AaB bedre med, og et fortsat stigende pres kulminerede lige da kampuret havde passeret 90 minutter. Her scorede nytilkomne Philipp Ochs efter at han på egen hånd havde driblet sig frem til kanten af feltet. Et par korte træk endte med en kølig afslutning med venstrebenet, der blev placeret helt ude ved højre stolpe, og så var sejren i hus.

Nordjyderne, der sluttede sidste sæson af med en acceptabel femteplads i ligaen, havde søndag eftermiddag muligheden for at spille sig helt til tops i tabellen. AaB havde inden kampen præsteret at vinde tre kampe og blot tabe en. Nederlaget var dog et eftertrykkeligt et af slagsen. 29. juli blev Morten Wieghorsts tropper spillet ud af banen i Parken. Her tabte de 4-0 til FCK, der efter sidste sæsons sløje præstation har fået en fin start på sæsonen.

Søndagens kamp mod FC Nordsjælland var kendetegnet ved et svagt spillende AaB-mandskab, der i størstedelen af kampen ikke formåede at få spillet til at hænge sammen. Dårlige afleveringer betød boldtab som FCN med stor iver forsøgte at lukrere på, men held og manglende præcision fra det unge Nordsjælland-mandskab betød at målene udeblev.

AaB oppede sig i anden halvleg

Første halvleg var et langt FCN-pres. Gæsterne kom frem til flest chancer både inden- og udenfor målrammen, og flere af dem var resultatet af dårlig omgang med bolden fra AaB's side. De 5145 tilskuere på Aalborg Stadion var da heller ikke sene til at udtrykke deres utilfredshed med hjemmeholdets præstation, da dommer Jakob Kehlet efter 45 minutter plus det løse fløjtede til pause. Spillerne blev sendt i omklædningsrummet med buh-råb fra tilskuerpladserne efter at være blevet kørt rundt i manegen i hele første halvleg, der dog endte målløs.

Anden halvleg var - set med AaB-briller - en kønnere forestilling. Og den sluttede som bekendt på den bedst mulige måde. Den manglende præcision var der ikke blevet rettet op på, men efter udskiftningen af en særligt dårligt spillende Kasper Kusk, kom nordjyderne frem til flere chancer.

Efter 61 minutters spil var nytilkomne Philipp Ochs tæt på at sende sit nye hold i front. Han var kommet på banen i stedet for Kusk og var tæt på at sikre sig en hovedrolle i kampen allerede der. Et indlæg fra Kasper Risgård endte i panden på debutanten, men ex-AaB'eren Nicolai Larsen, der nu vogter FCN-målet, reddede.

Jannik Pohl, Kasper Risgård og Rasmus Thellufsen kom, efter Ochs' store chance, også frem til muligheder foran FCN-målet, men målene udeblev, og alt tegnede til at opgøret skulle ende uafgjort. Til allersidst lykkedes det så Ochs at score og sikre AaB sejren. Kort efter lykkedes det ham dog også at blive vist ud, da han modtog sit andet gule kort i kampen.