Demente danser sig tilbage til de gode gamle dage

Erindringsdans giver demente minder tilbage til ungdommen. Derfor var der i dag inviteret til bal på Plejehjemmet Solgården i Fjerritslev.

Der var i dag dækket op til fest og farver på Solgården i Fjerritslev, hvor plejehjemmets demente beboere i eftermiddag holdt afdansningsbal. Gennem de seneste måneder har beboerne danset, og det hele kulminerede fredag eftermiddag med levende musik, fint tøj og lækkert hår. 

- Erindringsdans er noget Alzheimer-Foreningen har lavet, der gerne skulle vække minder og genskabe noget fra tiderne, så de kan mærke, hvordan det var førhen, fortæller Trine Christensen, der er centerleder på Plejehjemmet Solgården i Fjerritslev.

Med hjælp fra blandt andet en frivillig damefrisør, udlånt tøj fra genbrug og andre, der ville låne lidt af deres fine tøj til arrangementet, blev beboerne klædt i de fineste klæder og gjort klar til bal.

De pårørende til de demente beboere var blevet inviteret, og mere end 40 var mødt op for at se deres forældre og bedsteforældre danse til levende musik. Musikken blev spillet af to frivillige mænd, der selv har deres mor boende på plejehjemmet.

Efter de første par danse på gulvet, var Keld Larsen, der bor på hjemmet, ikke i tvivl om, at arrangementet var en succes.

- Det går godt. Vi har mest festlige dage, som vi har haft nu. Det har aldrig været så godt, fortæller danseren, mens tonerne fra blandt andet ”kære lille mormor” og ”en lille ring af guld” flød ud ad højtalerne. 

Herunder kan du se, hvordan det så ud, da plejehjemmets beboere gik til afdansningsbal. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland