Den danske krone sænkes i Frederikshavn

Foto: Christell Maria Iversen (Arkiv)

For første gang i 20 år bliver et hundrede svenske kroner ligeså meget værd som et hundrede danske kroner.

Gennem de seneste 50 år har Stena Line været i fast rutefart mellem Göteborg og Frederikshavn. Siden da har millioner af svenskere været på pilgrimsfærd mod vest til. Men nu bliver det for en stund billigere for svenskerne at handle i Frederikshavn.

I forbindelse med Stena Lines 50 års-jubilæum indgår Stena Line og Handelstandsforeningen FREDERIK et samarbejde, hvor de midlertidigt sænker den danske valutakurs til 1992-niveau.

- Allerede nu får svenskerne mere for sine penge i Danmark sammenlignet med blot for et par år siden, hvilket har bidraget til en øget rejseaktivitet med shopping i tankerne. Nu kan vi tilbyde vores rejsende historisk lave renter i forbindelse med vores 50 års jubilæum, siger Carl Mårtensson, PR Manager hos Stena Line.

Tilbuddet gælder i hovedparten af Frederikshavns restauranter, butikker og hoteller i perioden den 22. - 30. september 2012.

I Frederikshavn har det været mærkbart, at den svenske krone faldt betydeligt i forhold til den danske. Det har betydet færre shoppinggæster til byen, men nu ser udviklingen ud til at vende. Ifølge handelschef Dan Kobberup har handelslivet mærket en tydelig fremgang i 2011 og første halvår af 2012.

Flere nyheder fra TV2 Nord