Den ene fisker fundet druknet

Foto: Per Frank Paulsen

OPDATERET Den ældste af to savnede fiskere er fundet død nord for Løkken. Dykkere leder efter den anden ud for Rødhus.

Dykkere leder nu efter den anden ud for Rødhus. Her har fiskerifartøjet Vestkysten formentligt fundet fiskernes speedbåd på havbunden omkring halvanden sømil (cirka tre kilometer) ud for Rødhus.

Søværnets Operative Kommando har indstillet eftersøgningen af de to fiskere, fordi der ikke længere er håb om at finde dem i live.
Den ældre blev søndag formiddag fundet død i vandkanten nord for Løkken.

Private borgere deltager stadig i eftersøgningen, blandt andet ved at trække dreg, hvilket er at trække liner med kroge hen ad havbunden.
De to mænd på 30 og 52 år sejlede ud i deres fladbundede, 14 fods speedbåd lørdag formiddag og er ikke set siden. De gik på havet klokken 10:30, og en time senere foretog den ene en opringning på sin telefon.

Siden har ingen hørt fra dem, og det fik sidst på eftermiddagen pårørende til at slå alarm til politiet.

- Hvis de er faldet i vandet på det tidspunkt, er deres chance for at overleve for længst overskredet, sagde stabsvagt ved SOK, Frank Jensen, lørdag aften, da eftersøgningen endnu ikke var endeligt indstillet.

Fiskerne bar ikke redningsveste. Med de nuværende temperaturer kan et menneske maksimalt holde sig i live i vandet i tre timer, lyder vurderingen.

Flere nyheder fra TV2 Nord