Den spæde start: Kom tæt på Motorstyrelsens første måneder

Foto: Tor Løkken

På mindre end et år er den nye Motorstyrelse i Aalborg blevet bygget op. TV2 Nords hold har været med på sidelinjen og dokumenteret den kaotiske proces.

Hvordan foregår arbejdet, når man på få måneder skal starte en helt ny styrelse under Skat op i en ny by? Når der skal ansættes flere hundrede nye medarbejdere, hentes viden ind fra hele landet, og de fysiske rammer skal gøres klar?

Det puslespil har den nye Motorstyrelse i Aalborg netop stået over for - og TV2 Nord har været med på sidelinjen og dokumenteret hele processen i programmet "Styrelsen". 

Læs også Skat nedlægges: Nordjylland får en ny styrelse og 220 nye job

Siden marts 2018 har vi fulgt i hælene på både direktør Jens Otto Størup, kontorchef Dorte Baden og nogle af de medarbejdere, der skal tage over, hvor andre slipper, når 200 arbejdspladser fra Aarhus, Odense og Høje Taastrup pludselig flyttes langt nordpå.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Det er spændende, det er en kæmpe udfordring, og det er sjovt, og det er frustrerende. Det er det hele. Men det er virkelig også en fornøjelse at være med til at prøve at starte op og ansætte sin egen stab, siger kontorchef i Motorstyrelsen, Dorte Baden.

Kaotisk proces

Meddelelsen om, at Motorstyrelsen skulle oprettes i Aalborg, kom den 13. juni 2017. Og den fik øjeblikkeligt både Aalborg Universitet, Aalborg Kommune og erhvervslivet i Nordjylland til at række armene i vejret i jubel. For en ny styrelse ville betyde op mod 300 nye arbejdspladser.

Andre steder i landet, hvor de forskellige afdelinger og funktioner, der nu blev lagt sammen i Motorstyrelsen, før havde ligget, fik meldingen en mere nedslående effekt.

Men i Aalborg begyndte altså et enormt arbejde. Dels med at finde plads og egnede lokaler til 300 nye ansigter og dels med at sætte rammerne for arbejdet, starte ansættelsesprocessen og få et overblik. For direktør Jens Otto Størtup, der tidligere har været i Nordjyllands Trafikselskab, var det en spændende og kaotisk proces, der begyndte med et nyt job og rungende tomme lokaler i Nybrogade i november 2017.

Samme indstilling deler resten af den efterhånden anselige stab:

- Det er en chance for livet at være med til at starte en ny styrelse op. Vi bygger noget op fra bunden, ansætter de rigtige folk og er med til at sætte et kraftigt fingeraftryk på retningen, siger Dorte Baden, kontorchef.

Se hele programmet ved at klikke på linket her.

Motorstyrelsen i Aalborg:

  • Tager sig af alle opgaver med registrering, værdifastsættelse og afgiftsberegning for samtlige 4,6 millioner aktive køretøjer i Danmark - det gælder både import, eksport, leasing og kontroller.
  • Hører under Skatteministeriet.
  • Har 264 medarbejdere, som hvert år behandler 80.000-100.000 sager.
  • Står for 33 milliarder kroner i indtægter til staten hvert år.
  • Blev officielt indviet i Aalborg den 28. juni 2018.

Flere nyheder fra TV2 Nord