Borgmester om lovbestemt håndtryk: - Det er et akavet ritual, men jeg overholder selvfølgelig loven

Næste år afholder man i Frederikshavn Kommune to grundlovsceremonier. Det er et krav at deltage, hvis man vil være dansk statsborger - men ceremonierne er akavede, mener borgmester.

Flere af de nordjyske kommuner har besluttet at afholde de lovpligtige grundlovsceremonier for kommende danske statsborgere i andet og fjerde kvartal. 

Her bydes ansøgere om dansk statsborgerskab velkommen, underskriver en erklæring om at overholde dansk lovgivning og giver hånd til en repræsentant for kommunalbestyrelsen.

Selv om ceremonierne er lovbestemte af Folketinget, så er det ikke alle borgmestre, der hilser dem lige velkommen. 

quote Det er et akavet ritual, men jeg overholder selvfølgelig loven og giver alle et håndtryk, hvis jeg kommer til at deltage i denne ceremoni.

Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn

I Frederikshavn er Birgit S. Hansen ikke begejstret over at være en del af ceremonierne og måske skulle give et officielt håndtryk til de nye danskere. Det siger hun til Kanal Frederikshavn.

- Det er et akavet ritual, men jeg overholder selvfølgelig loven og giver alle et håndtryk, hvis jeg kommer til at deltage i denne ceremoni, siger Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Det er den enkelte kommune, der bestemmer, om de vil sende enten en embedsmand eller en politiker til ceremonierne.

Borgmester Birgit S. Hansen siger til Kanal Frederikshavn, at hun finder det paradoksalt, at sagen om grundlovsceremonierne blev behandlet i går - bare tre dage før Frederikshavn Kommunes mangfoldighedsfest i Maskinhallen, hvor de over 100 nationaliteter i kommunen er inviteret til fest med mad, aktiviteter og underholdning.

På grund af folketingsvalget 5. juni 2019 gennemføres der ingen grundlovsceremoni i år.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland