Direktør: Vi har lavet branchens største turnaround

Ruths Hotel i Skagen er på tre år gået fra minus på 12,3 mio. kroner til et overskud på 0,5 mio. kroner.

På tre år har Ruths Hotel vendt den økonomiske skude med næsten 13 mio. kroner, så et turende underskud er blevet vendt til et plus. Ifølge hotellets direktør, der i knap fyrre år har fulgt branchen indefra, er det det største såkaldte turnaround, han har oplevet.

- Vi vidste alle, at Ruths Hotel var det bedste udgangspunkt for en succes, nu skulle vi bare i gang med at ændre en række parametre, der indirekte hindrede hotellets fremgang. Derudover skulle vi koncentrere os om at give vores gæster endnu bedre oplevelser samtidig med, at der var fokus på at optimere arbejdsgange, omkostninger og drift, siger direktør Peter Christian Bühlmann Jensen.

Peter Christian Bühlmann Jensen overtog direktørposten på hotellet i 2010, hvor underskuddet var 12,3 mio. kroner. Ved indgangen til dette år, var det vendt til et overskud på en halv million. Gennem sine år i branchen har han blandt andet studeret forskellige nøgletal, og indtil nu har han kun oplevet over/underskudsændringer på omkring fem millioner.

Det flotte regnskab skyldes ifølge direktøren, at man har formået at optimere arbejdsgangene på hotellet, og skabe en mere stabil kundestrøm, så forskellen på sommer- og vintersæson nu ikke er så markant som tidligere.