DM i traktortræk på lørdag

Himlen over Nordjylland bliver tyk af sort røg, når kampen om det Danske Mesterskab i traktortræk skal afgøres lørdag den 28. april ved Nordjyllands Landbrugsskole i Nibe.

61 traktorer mødes
61 trækkere fra hele landet, heraf 16 fra Nordjylland, vil være klar til at fyre deres toptunede traktorer af på den 100 meter lange bane.
Blandt trækkerne er der i år et rekordstort antal piger.

Fire piger
Fire traktorgale piger har gennem lokale og regionale kvalifikations stævner kæmpet sig vej til den endelige DM finale i den ellers meget mandsdominerede sportsgren.
En af pigerne er Anette Færk Larsen fra Løgstør.

- Det er helt forrygende, at der er fire piger med i finalen i år.
Det giver stævnet en ekstra dimension i forhold til de interne kampe, der bliver mellem trækkerne, for det er stadig sådan, at det gør ekstra ondt at tabe til en pige.
Men det kan drengene lige så godt begynde at vende sig til, for i mindst to af klasserne er pigerne favoritter, fortæller Anders Thomsen, Stævnearrangør fra Aalborg LandboUngdom.

Lokale favoritter
Med hele 16 deltagere fra Nordjylland håber Anders Thomsen på mindst et Danmarksmesterskab på hjemmebanen i Nibe.

Forsvarende mestre fra Dronninglund
Blandt favoritterne er de to forsvarende danske mestre Lars Nielsen og Brian Hermansen, begge fra Dronninglund, som i år skal forsvare titlen hjemme i Nordjylland.

Familieudflugt
Arrangørerne forventer over 3.000 tilskuere til DM stævnet, og foruden oplevelsen af de store traktorer i kamp, er der mulighed for at hele familien kan blive underholdt med både hoppeborge og traktor udstilling.

Stævnet kører fra 10.00 - 18.00 ved Nordjyllands Landbrugsskole, Halkærvej 3, 9240 Nibe.

Der er flere oplysninger om DM i traktortræk på www.luaalborg.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland