Dommens dag for AaB

I dag falder afgørelsen i feriepengesagen, hvor Brøndby IF risikerer at miste 23,5 millioner kroner. En sag der også kan få store konsekvenser for AaB.

Efter halvandet års venten falder der tirsdag en afgørelse i

feriepengesagen, hvor Brøndby IF kan risikere at miste 23,5 millioner kroner.

Flere danske superligaklubber har med sikkerhed fuld fokus på Fodboldens Voldgiftsret tirsdag klokken 14. Her falder afgørelsen i det, der potentielt kan ryste dansk fodbold ret så gevaldigt.

Feriepengesagen, hvor de tre tidligere Brøndby-spillere Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson bruges i prøvesager, finder langt om længe sin afslutning.

Hvis Brøndby taber sagen, kommer det til at koste klubben omkring 23,5 millioner kroner, og ender Brøndby som taber, så kan flere klubber se frem til at blive mødt med erstatningskrav.

Både Brøndby og Spillerforeningen har siden sagen så dagens lys for halvandet år siden følt sig sikre på at vinde.

I februar i år udtalte Spillerforeningens direktør, Mads Øland, følgende til Ekstra Bladet:

- Vi er overbeviste om, at vi har en rigtig god sag på spillernes vegne.

Måneden efter meldte Brøndby så ud, at klubben såmænd også regner med en sejr i sagen.

- Brøndby IF forventer at vinde de tre sager, lød det blandt andet fra klubben.

Brøndbys tidligere direktør Jan Lockhart sagde i forbindelsen med klubbens årsregnskab i april, at hvis feriepengesagen blev tabt, så kunne klubbens likviditet forsvinde. Kort tid efter var selvsamme Lockhart færdig i klubben.

AaB er en af de andre superligaklubber, som kan blive ramt, hvis Brøndby taber feriepengesagen.

Også i AaB - som ifølge Spillerforeningen sammen med Brøndby primært er de klubber, som ikke har overholdt reglerne - er selvtilliden stor i forhold til at gå fri.

AaB-direktør Lynge Jakobsen sagde i juni til Nordjyske, at der intet var at komme efter:

- Der findes ikke nogen i AaB, der ikke har fået de penge, som de skal have.

- Man kan diskutere, om teknikken i forhold til betalingen har været den rigtige, men hvis jeg eksempelvis aftaler med dig, at du får 100.000 kroner i bonus, men at du så ikke skal komme rendende i forhold til

feriepenge, fordi de er inklusiv, når du har forstået og noteret det, så er det hverken loyalt eller noget som helst at komme året efter og spørge, om du ikke også skulle have feriepenge.

Det er alle kontrakter indgået siden 2004, hvor Spillerforeningen og Divisionsforeningen indgik en overenskomst, der er i spil i sagen.

Netop det år var der en spillerstrejke, som førte til, at der blev indgået en ny overenskomst.

Den garanterede ikke bare spillerne feriepenge af lønnen, men også af eventuelle bonusser og sign-on-fees (engangsbetalinger i forbindelse med kontraktunderskrivelser).

Ingen af parterne kan anke afgørelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland